Κέικ με φράουλες: Ένα λαχταριστό γλύκισμα με το αγαπημένο φρούτο της άνοιξης

 

Advertisements

Συστατικά

  • 10 μεγάλες φράουλες
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβεις τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις βάζεις στο μπλέντερ
  • Τις αφαιρείς πριν γίνουν πολτός
  • Κόβεις την κουβερτούρα σε κομμάτια και την βάζεις στο μίξερ με το βούτυρο και και την 1 κούπα ζάχαρη.
  • Χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Προσθέτεις τα αυγά και τη δεύτερη κούπα ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Ρίχνεις στο μίξερ το αλεύρι και τον πολτό φράουλας και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180° C.
  • Αλείφουμε την φόρμα του κέικ με βούτυρο, την αλευρώνεις και ρίχνεις το μείγμα ομοιόμορφα
  • Το αφήνεις να ψηθεί για 1 ώρα χωρίς να ανοίγεις το φούρνο
  • Το βγάζεις από τον φούρνο και περιμένεις για 5 περίπου λεπτά πριν το ξεφορμάρεις
  • Αφού το βάλεις σε μια πιατέλα ρίχνεις από πάνω τα κομμάτια της κουβερτούρας
  • Εναλλακτικά μπορείς να την λιώσεις σε μπεν μαρί και να την απλώσεις στο κέικ
  • Μπορείς να το συνοδεύσεις με παγωτό

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

 

 

Advertisements