Μην χασετε

Κέικ ανάποδο με καραμελωμένα μήλα

Τα ανάποδα κέικ είναι εντυπωσιακά και πολύ αγαπητά σε όλους. Φέρνουμε λοιπόν τα πάνω-κάτω επιλέγοντας αυτή τη φορά να καραμελώσουμε μήλα για να το κάνουμε ακόμα πιο νόστιμο!

Advertisements

Υλικά

  • 230γρ. αλεύρι μαλακό
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 7γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 280γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 4 αβγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150γρ. μήλο σε κύβους
  • 2 μήλα σε ροδέλες
  • 120ml κρέμα γάλακτος
  • 25ml κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη στο ταψί και στρώνετε τις ροδέλες μήλου.

Βήμα 2

Βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά σε ένα σκεύος και ανακατεύετε με σύρμα.

Βήμα 3

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Βήμα 4

Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκάλι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές.

Βήμα 5

Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τους κύβους μήλου, ανακατεύετε ξανά και ρίχνετε το μίγμα στο ταψί στο οποίο έχετε στρώσει τις ροδέλες.Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Ξεφορμάρετε το κέικ ενώ είναι ακόμα χλιαρό.

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα