Μην χασετε

Κεφτεδάκια με κυπριακή πίτα και καλοκαιρινή, πολίτικη σαλάτα

Για ένα χορταστικό σνακ στο σπίτι, για το καλαθάκι του πικ νικ ή για ένα ελαφρύ σνακ που θα πάρετε μαζί σας στη θάλασσα, αυτά τα σάντουιτς θα γίνουν αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια.

Advertisements

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 200γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ελιά)
  • 200γρ. κιμά χοιρινό (μπούτι)
  • 100γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο σαν αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 2 ντομάτες, σε μικρά κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • ½ αγγούρι, σε κυβάκια
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • κυπριακές πίτες
  • γιαούρτι

Διαδικασία

Για τα κεφτεδάκια: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από τη μαρέγκα, και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για να μη χαθεί ο αέρας της. Αφήνετε το μίγμα 30 λεπτά στο ψυγείο.

Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια. Πανάρετε με αλεύρι, τινάζετε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζετε σε ζεστό λάδι για περίπου 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Κρατάτε τα κεφτεδάκια ζεστά.

Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύετε και την κρατάτε στην άκρη.

Για να σερβίρετε, ανοίγετε τις πίτες στη μέση, βάζετε δυο τρία κεφτεδάκια ανάλογα το μέγεθος, λίγη σαλάτα και συνοδεύετε με γιαούρτι.

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα