Μην χασετε

Κάστανα στιφάδο

Χειμωνιάτικο φαγητό, στιφάδο κάστανο! Υπέροχο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Advertisements

 

Υλικά

  • 600γρ. κάστανα ελαφρώς βρασμένα, αποφλοιωμένα
  • 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 150ml ροζέ ή λευκό κρασί
  • 50ml μαύρο ρούμι
  • 100ml χυμό πορτοκάλι
  • 300γρ. χυμό ντομάτας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια για στιφάδο μαζί με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το δαφνόφυλλο, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Σβήνετε με το κρασί και το μαύρο ρούμι και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του καθώς και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα κάστανα και όσο νερό χρειαστεί και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί 10-15 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα