Μην χασετε

Καφές: 5 πολύτιμα οφέλη για την υγεία μας

Μία κούπα καφέ προσφέρει τόνωση και ενέργεια, ενώ μπορεί να έχει πολλά ακόμη οφέλη για την υγεία.

Advertisements

Αρκετές έρευνες υπογραμμίζουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το δημοφιλές ρόφημα, από τη μείωση κινδύνου εμφάνισης διαβήτη μέχρι την απώλεια βάρους.

 

Ακολουθούν μερικοί ακόμα λόγοι για να το καταναλώνετε καθημερινά.

Επιδράσεις του καφέ στον καρκίνο του ήπατος 

Στην Ιαπωνία, η καθημερινή κατανάλωση καφέ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος, σύμφωνα με μία μελέτη. Σε άλλη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση δύο έως τριών φλιτζανιών την ημέρα μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος κατά 38%.

 

 

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κάθε επιπλέον φλιτζάνι καφέ την ημέρα είχε ως αποτέλεσμα 7% μείωση του κινδύνου διαβήτη 2. Η υψηλή πρόσληψη καφέ φαίνεται να έχει προστατευτική επίδραση στη συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες.

Advertisements

 

Οι καταναλωτές καφέ έχουν χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας 

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ πρόσληψης καφεΐνης και χαμηλότερου κινδύνου αυτοκτονίας. Μία έρευνα, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αρκετών φλιτζανιών καφέ την ημέρα μειώνει τα ποσοστά αυτοκτονίας σε ενήλικες κατά 50%. Η καφεΐνη βρέθηκε να έχει επίδραση στον εγκέφαλο, ενεργώντας ως ήπιο αντικαταθλιπτικό και μόνο δύο ή τρία φλιτζάνια την ημέρα αρκούν για να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα.

 

 

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Πάρκινσον 

Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η κατανάλωση τριών φλιτζανιών καφέ ημερησίως θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Πάρκινσον κατά 29%. Παρόλα αυτά, ποσότητες μεγαλύτερες από τρία φλιτζάνια δεν φαίνεται να έχουν επιπλέον πλεονεκτήματα για την υγεία.

 

Θέλετε να χάσετε βάρος; Ο καφές μπορεί να βοηθήσει

Η καφεΐνη μπορεί να συμβάλλει στην καύση του λίπους και έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα