Μην χασετε

Η πεθερά μου μας στέλνει ταπεράκια και λέει πως δεν ξέρω να μαγειρεύω. Βρήκα όμως την λύση να σταματήσει.

Η Ελένη είχε πάντα μια τεταμένη σχέση με την πεθερά της, την κυρία Μαρία. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι για δείπνο, η κυρία Μαρία είχε αποφασίσει ότι η Ελένη δεν ήταν αρκετά καλή για τον γιο της.

 

Όταν η Ελένη παντρεύτηκε τον Θανάση, η κυρία Μαρία άρχισε να στέλνει ταπεράκια γεμάτα με φαγητό στο νεόνυμφο ζευγάρι. Κάθε φορά που το έκανε, προσέθετε ειρωνικά: “Γιατί ξέρετε, η Ελένη δεν ξέρει να μαγειρεύει.”

 

Advertisements

Αρχικά, η Ελένη προσπάθησε να αγνοήσει τα σχόλια της πεθεράς της. Όμως, με το πέρασμα του χρόνου, άρχισε να νιώθει πληγωμένη και απογοητευμένη. Ένιωθε ότι η πεθερά της δεν της έδινε την ευκαιρία να αποδείξει τις δεξιότητές της στην κουζίνα.

Έτσι, αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Όταν η κυρία Μαρία στάλθηκε το επόμενο ταπεράκι, η Ελένη ετοίμασε ένα δικό της και το έστειλε πίσω. Μέσα σε αυτό, ήταν ένα γράμμα που έλεγε: “Ευχαριστούμε για τα ταπεράκια σας, κυρία Μαρία. Όμως, πιστεύω ότι είναι ώρα να μάθω να μαγειρεύω και μόνη μου. Στέλνω εγώ αυτή τη φορά ένα ταπεράκι με φαγητό που έφτιαξα εγώ.”

 

Η κυρία Μαρία έμεινε έκπληκτη. Δοκίμασε το φαγητό και αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ήταν νόστιμο. Από τότε, σταμάτησε να στέλνει ταπεράκια και άρχισε να δίνει συμβουλές μαγειρικής στην Ελένη αντί για ειρωνικά σχόλια.

Η ιστορία της Ελένης μας διδάσκει ότι το να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με γενναιότητα και αυτοπεποίθηση μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους.

Advertisements

 

Ελένη

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα