Μην χασετε

Η «μητέρα» που σκότωσε τα 3 παιδιά της και το δικαστήριο την «αθώωσε»: «Έριξε μορφίνη στα δημητριακά τους πριν τα σκοτώσει»

Μία 44χρονη μητέρα στην Ιρλανδία έβαλε μορφίνη στα δημητριακά των παιδιών, για να τα ναρκώσει πριν τα σκοτώσει και τελικά αθωώθηκε.

 

Με αφορμή τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της εννιάχρονης κόρης της στην Πάτρα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας άλλες περιπτώσεις που μητέρες προχώρησαν στη δολοφονία των παιδιών τους.

Μία τέτοια υπόθεση συγκλόνισε την Ιρλανδία το 2020, με τις δολοφονίες παιδιών, ηλικίας εννέα, επτά και τριών ετών, από την μητέρα τους την οποία το δικαστήριο το 2021 την αθώωσε λόγω παραφροσύνης.

Advertisements

Όπως αναφέρει το irishtime, η Deirdre Morley έριξε μορφίνη στα δημητριακά των παιδιών, καθώς σχεδίαζε να τα ναρκώσει πριν αφαιρέσει τη ζωή τους και τη δική της.

Όπως αναφέρεται στο BBC, τα παιδιά βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους στο Newcastle, της κομητείας του Δουβλίνου, τον Ιανουάριο του 2020.

Μπορεί το δικαστήριο να αποφάσισε ότι η μητέρα προχώρησε στις ανθρωποκτονίες, όμως, δεν της επέβαλε ποινή φυλάκισης, κρίνοντας ότι έπασχε από σοβαρή ψυχική διαταραχή και δεν καταλάβαινε τι έκανε σε κανένα στάδιο της ανθρωποκτονίας.

Ο δικαστής υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε καμία διαφωνία μεταξύ των πλευρών (πολιτική αγωγή και υπεράσπιση) και έτσι δεν υπάρχει τίποτα που να αντίκειται στην άποψη των γιατρών ότι η ψυχική διαταραχή ισχύει και για τις τρεις κατηγορίες. Πρόσθεσε ότι η εισαγγελία και η υπεράσπιση συμφώνησαν ότι η κ. Morley θα έπρεπε να κριθεί αθώα.

Advertisements

Η 44χρονη μητέρα είχε εκφράσει τις σκέψεις της ότι ήθελε να σκοτώσει τα παιδιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δίκης, η μητέρα των παιδιών είχε βλάψει σοβαρά τα παιδιά της, λόγω της ψυχικής της υγείας, ένα ζήτημα που έθεσε για πρώτη φορά στους ψυχιάτρους στα τέλη του 2018.

Η ίδια επεσήμανε πως δεν έβλεπε κανένα μέλλον για αυτά τα παιδιά, που θα κληρονομούσαν τη δική της ψυχική ασθένεια, ενώ δεν υπήρχαν αναφορές ότι τα παιδιά στερούνταν οποιασδήποτε φροντίδας.

Συνέχισε να εκφράζει τέτοιες σκέψεις και τον επόμενο χρόνο, καθώς η καταθλιπτική ασθένειά της έγινε πιο σοβαρή, ενώ είχε κρύψει την κατάστασή της από τον σύζυγό της και το περιβάλλον της.

 

Στο δικαστήριο ακούστηκε και ότι η μητέρα σημείωσε στην Ιρλανδική αστυνομία και στους γιατρούς ότι είχε αποφασίσει να σκοτώσει τα παιδιά της περίπου τρεις ή τέσσερις ημέρες πριν από τις 24 Ιανουαρίου 2020, όπου έπνιξε τα τρία παιδιά και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Όταν ο σύζυγός της επέστρεψε από την εργασία του, τη βρήκε αναίσθητη έξω από το σπίτι, να παρακολουθείται από παραϊατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, αφού η μητέρα ξύπνησε από το κώμα στο νοσοκομείο, τόνισε πως είχε τύψεις και κατέληξε ότι θα ήθελε να είχε μια μηχανή του χρόνου, ενώ στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς είπε ότι ήθελε απλώς να επιστρέψουν τα παιδιά της.

 

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα