Μην χασετε

Γιατί δεν πρέπει να αλλάξεις για να του αρέσεις

Κάποτε είχα μια σχέση όπου εκείνος φρόντιζε κάθε φορά να μου λέει ναι μεν πόσο όμορφη, γλυκιά κτλ είμαι ΑΛΛΑ να χάσω και δέκα κιλά περίπου (να σημειωθεί ότι πραγματικά είμαι φυσιολογική, δεν έχω κανένα πρόβλημα βάρους) όλο αυτό όμως και επειδή το ήθελε εκείνος με έβαλε στη διαδικασία να χάσω κιλά τα οποία και έχασα. Όχι βέβαια στον βαθμό που ήθελε αλλά μόλις έφτασα σε ένα σημείο όπου ήταν ικανοποιημένος αλλά έπρεπε να αδυνατίσω και άλλο αποφάσισε να με χωρίσει. 

Advertisements

Θα μου πεις τώρα γιατί στα λέω όλα αυτά; Η αγάπη είναι για να περνάς καλά, έτσι δεν είναι; Σκοπός μιας σχέσης είναι να «μεθάς» με εκείνον. Αυτή η μέθη όμως έρχεται με έναν μεγάλο κίνδυνο. Ο κίνδυνος του να φτάσεις στο σημείο να χάσεις τον εαυτό σου σε μια σχέση. Όχι μόνο δεν είσαι εσύ αληθινή αλλά ούτε και η σχέση σου με αποτέλεσμα και εκείνος να ζει στο ψέμα.

Γιατί χάνουμε τον εαυτό μας στις σχέσεις;

Η μέθη της αγάπης μπορεί να κάνει το μυαλό σου να πιστεύει ότι αυτός ο άνθρωπος που σ αγαπάει, που είναι μαζί σου, που σε νοιάζεται μάλλον δεν σε θέλει έτσι όπως είσαι έτσι θα πρέπει να δημιουργήσεις έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Να περιορίσεις κάποια πράγματα του χαρακτήρα σου, να διαγράψεις κάποια άλλα ή και να προσθέσεις νέα χαρακτηριστικά. Κάνοντας τα όμως όλα αυτά, όταν κοιτάζεσαι στον καθρέπτη βλέπεις εσένα ή μια άλλη;

Όταν αγαπάμε πιστεύουμε πως υπάρχει η πιθανότητα να χωρίσουμε ή να απορριφθούμε. Είναι πιθανό λοιπόν ότι θα κάνεις τα πάντα προκειμένου να το αποτρέψεις αυτό. Αυτός ο φόβος μπορεί να σε κάνει να εγκαταλείψεις τις δικές σου ανάγκες, επιθυμίες ή άλλα χαρακτηριστικά σου όπου πιστεύεις ότι μπορεί να κατακρίνει ο σύντροφος σου. Και έτσι πέφτεις εύκολα στη παγίδα.

Πότε μπορείς να καταλάβεις ότι χάνεις τον εαυτό σου;

Τα όρια για αυτό είναι αρκετά θολά και διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ενδεικτικά οι φίλοι σας θα παρατηρήσουν ότι περνάς περισσότερο χρόνο με τον σύντροφο σου παρά με εκείνους. Από την άλλη αρχίζεις σιγά σιγά να χάνεις τα χόμπι σου. Πλέον μόνο τα ενδιαφέροντα του είναι ενδιαφέροντα σου.

Να θυμάσαι λοιπόν πως η αυθεντικότητα αλλά και η αποδοχή είναι το κλειδί. Αυτό απλά σημαίνει ότι πρέπει να είστε πραγματικοί και ότι εκείνος θα πρέπει να σ αγαπήσει γι αυτό που είσαι. Η αυθεντικότητα απαιτεί εμπιστοσύνη σε αυτό που είσαι. Απαιτεί να πιστέψεις ότι είσαι εντάξει και ότι δεν θα αλλάξεις τη θέση, την εμφάνιση σου ή οτιδήποτε άλλο σε προσωπικό επίπεδο. Αν κάποιος το κάνει τότε αυτό σημαίνει πως δεν είναι για σένα. Από την άλλη όταν αγαπάς αποδέχεσαι τον εαυτό σου. Τα ελαττώματα και οι ατέλειες σου είναι κομμάτι του εαυτού σου και αυτό δεν αλλάζει. Κανείς δεν είναι τέλειος.

Ποιόν θα εμπιστευόσουν εσύ όμως; Έναν καθρέπτη; Μια φωτογραφία; Ή τον άντρα που θα έλεγε ότι είσαι η πιο όμορφη γυναίκα για αυτόν; Χωρίς να αλλάξεις οτιδήποτε!

Advertisements

agapimono.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα