Μην χασετε

«Γεννήθηκα με δυο κόλπους, δυο μήτρες και δυο τράχηλους»: 37χρονη γυναίκα μιλάει για τη σπάvια πάθησή της

Η Leanne Bell, γεννήθηκε με μία σπάνια πάθηση γνωστή ως «uterus didelphys», δηλαδή έχει δύο κόλπους, δύο τράχηλους και δύο μήτρες, και μας εξηγεί τι σημαίνει αυτό για την ζωή της.

 

Η 37χρονη γυναίκα μίλησε για την σπάνια πάθηση μέσα από τον λογαριασμό που διατηρεί στο Tik Tok. «Γενικά κάνω όσα κάνουν όλες οι γυναίκες, απλώς τα κάνω διπλά» ανέφερε.

Όπως εξηγεί έχει δύο φορές περίοδο μέσα σε έναν μήνα και μπορεί να μείνει έγκυος από δύο διαφορετικούς άντρες, με κάθε μωρό να κυοφορείται σε διαφορετική μήτρα. Το βίντεο που έκανε, μέσα από το οποίο απαντούσε σε μία σειρά από ερωτήσεις των χρηστών στο Tik Tok συγκέντρωσε 3.4 εκατομμύρια προβολές και έγινε viral στο διαδίκτυο, όπου και έκανε μια ζωγραφιά εξηγώντας πώς είναι τα γεννητικά της όργανα.

Advertisements

«Δυστυχώς έχω διπλή περίοδο, πρέπει να κάνω δυο τεστ ΠΑΠ και φοράω δυο ταμπόν. Τα κάνω όλα διπλά» πρόσθεσε. «Το σώμα μου θα σας τρελάνει με έναν περίεργο τρόπο. Γεννήθηκα με δυο κόλπους, δυο μήτρες και δυο τράχηλους» αναφέρει. Όσο για το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης της, είναι υψηλού κινδύνου και απαιτείται καισαρική τομή. Εκείνη έχει μείνει μια φορά έγκυος στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς απέβαλε.

@theladyleanne #answer to @Jasmine It’s called #uterinedidelphys which means I have #twouterus #twocervixes and #twoVs with a #septum down the middle. #foryou #fyp #singlelife #leannebell #theladyleanne #uterusdidelphys #onlyinmycalvins #PringlesCanHands #TalkingTree #twowombs #extraparts #medicalanomaly #anomoly ♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

 

Σύμφωνα με την Cleveland Clinic, η «uterus didelphys», η οποία συνήθως ονομάζεται διπλή μήτρα, είναι μια σπάνια συγγενής πάθηση όπου το κορίτσι γεννιέται με δύο μήτρες. Μερικοί άνθρωποι υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτούν θεραπεία.

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα