Μην χασετε

Φυσικά έλαια ενάντια στο φριζάρισμα και την ψαλίδα από τα χεράκια σας

Φροντίστε τα μαλλιά σας φτιάχνοντας ένα μείγμα με φυσικά έλαια ενάντια στο φριζάρισμα και την ψαλίδα, δυο από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σχετικά με τα μαλλιά. Πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα και να χρησιμοποιείτε τόσο σε στεγνά όσο και σε βρεγμένα μαλλιά.

Το μείγμα αυτό των ελαίων θα διατηρήσει την υγρασία που χρειάζονται τα μαλλιά σας για να παραμείνουν ενυδατωμένα, γεγονός που θα τους χαρίσει υπέροχη λάμψη και ζωντάνια. Παράλληλα όμως θα σας προστατεύσει από το φριζάρισμα και την δημιουργία ψαλίδας.

Διατηρήστε λοιπόν τα μαλλιά σας όμορφα και υγιή με φυσικό και οικονομικό τρόπο και όχι χρησιμοποιώντας ακριβά προϊόντα του εμπορίου.

Φυσικά έλαια για ξηρά μαλλιά:

Θα χρειαστείτε:

Advertisements

– 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου
– 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου
– 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού
– 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
– 50 ml λάδι jojoba

Φυσικά έλαια για βαμμένα μαλλιά:

Θα χρειαστείτε:

– 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
– 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο ylang – ylang
– 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου
– 50 ml έλαιο αβοκάντο

Τρόπος εφαρμογής και των δυο ελαίων:

Καταρχήν θα πρέπει να σημειωθεί πως το κάθε μείγμα μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα απλό μπουκαλάκι ή σε κάποιο που έχει τη μορφή σπρέι. Το spray θα κάνει σίγουρα την ζωή σας, αλλά και την εφαρμογή του ελαίου πολύ πιο εύκολη.

Advertisements

Ψεκάστε λοιπόν το μείγμα φυσικών ελαίων στα μαλλιά σας, ενώ είναι βρεγμένα και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 30-40 λεπτά. Όσο θα περιμένετε να δράσει η μάσκα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα. Αφού περάσει η ώρα, ξεβγάλετε τα φυσικά έλαια με λίγο σαμπουάν. Στη συνέχεια, βάλτε 3-4 σταγόνες στην παλάμη σας και αλείψτε τις στις άκρες των μαλλιών σας. Με αυτό τον τρόπο προστατεύετε τα μαλλιά σας αποτρέποντας παράλληλα την δημιουργία ψαλίδας.

Με αυτές τις απλές συνταγές για φυσικά έλαια ενάντια στο φριζάρισμα και την ψαλίδα τα μαλλιά σας θα είναι πάντα όμορφα, περιποιημένα και υγιή.

beautetinkyriaki.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα