Μην χασετε

FIRST DATE! Τα “δεν πρέπει” της πρώτης συνάντησης

Έχεις απόψε ραντεβού. Το πρώτο ραντεβού. Πρέπει όλα να πάνε καλά. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Άρα, πρόσεχε τι λες! Και σίγουρα τι ΔΕΝ λες…

Advertisements

Μην μιλάς… για τους πρώην
Χωρίς να αποφεύγεις να μιλήσεις για το ερωτικό σου παρελθόν λες και νιώθεις τύψεις για κάτι, κράτα την συζήτηση στα απολύτως βασικά. Αν το θέμα πλατιάσει, ενδέχεται να του δώσεις την εντύπωση πως νιώθεις πικρία για τον χωρισμό σου ή ακόμη και πως δεν τον έχεις ξεπεράσει.

Μην μιλάς… για οικογενειακά δράματα
Αν έχεις κάποιο οικογενειακό “θέμα”, δεν χρειάζεται εκείνος να το ξέρει εξ’ αρχής. Άσε τέτοια θέματα να έρθουν με τον καιρό. Διαφορετικά θα τον κάνεις να πιστέψει πως είσαι δυσκίνητη στις κοινωνικές σου σχέσεις ή υπερβολικά επικριτική με τους ανθρώπους. Η πρώτη του σκέψη θα είναι τρόμος να δεσμευθεί με κάποιον που δεν έχει δυνατό κοινωνικό περίγυρο να τον υποστηρίξει.

Μην μιλάς… για νούμερα
Να σου λείπει η λίστα των ανδρών που πέρασαν από το κρεβάτι σου. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να καταλάβεις πως όσο απελευθερωμένος και να είναι δεν είναι πολύ κολακευτικό να του αραδιάσεις καμιά ντουζίνα ονόματα εραστών της ζωής σου. Τον κάνεις να αισθάνεται σαν ένα ακόμη γραμματόσημο στη συλλογή σου.

Μην μιλάς… για γάμο
Αν αναρωτιέσαι από τώρα “πότε θα γίνεις μάνα;” καλό είναι να κρατήσεις τις ανησυχίες σου για τον εαυτό σου. Δεν είναι κακό να του δείξεις πως αντιμετωπίζεις μια σχέση σοβαρά. Είναι διαφορετικό όμως να δείξεις πως τον υπολογίζεις για κάτι σοβαρό, και εντελώς άλλο πράγμα να κυκλοφορείς με ένα δαχτυλίδι αρραβώνων στην τσάντα. Θα τρομάξει και θα έχει και δίκιο.

Και το ανάποδο
Πρόσεξε όμως να αποφύγεις κι εσύ τις παγίδες. Αν δεις πως φέρνει την κουβέντα σε τέτοιου είδους εύφλεκτα θέματα, βάλε όλη σου τη διπλωματία και “πήγαινε αλλού” την κουβέντα. Πρώτη φορά τον βλέπεις. Δεν είναι ανάγκη να μάθεις όλο το γενεαλογικό του δέντρο ή πόσες φορές έχει κάνει one night stand! Προστάτεψε τον εαυτό σου από περιττούς εκνευρισμούς.

Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και να είσαι σίγουρη ότι το πρώτο ραντεβού θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

tlife.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα