Μην χασετε

Φιλέτο τσιπούρας με δύο πουρέδες

Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο που θα ετοιμάσετε γρήγορα και θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ο πουρές αρακάς και ο πουρές καρότο ταιριάζουν πολύ με την τσιπούρα και προσθέτουν και ωραία χρώματα στο πιάτο.

Υλικά

  • 2 φιλέτα τσιπούρας με την πέτσα
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ αρακά

  • 500γρ. αρακά κατεψυγμένο, βρασμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τον πουρέ καρότου

  • 10 καρότα καθαρισμένα, βρασμένα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 4-5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Για να ετοιμάσετε τους πουρέδες πολτοποιείτε εναλλάξ όλα τα υλικά της κάθε συνταγής με το ραβδομπλέντερ, ή τα βάζετε στο μπλέντερ.

Για να ετοιμάσετε τα φιλέτα τσιπούρας ζεσταίνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο. Αλευρώνετε τα φιλέτα από την πλευρά της πετσούλας και τα βάζετε στο τηγάνι από την αλευρωμένη πλευρά.

Μαγειρεύετε τα φιλέτα για λίγο μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα αλλά να μείνουν λευκά. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε σε πιάτα με τον πουρέ αρακά και τον πουρέ καρότου.

Advertisements

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα