Εάν η προτίμησή σας για τις γλυκοπατάτες περιορίζεται μόνο σε επίσημα δείπνα, είναι καιρός να αναθεωρήσετε, ιδιαίτερα αν θέλετε να χάσετε κιλά.

Η αλήθεια είναι ότι οι γλυκοπατάτες δεν είναι λαχανικό που χρησιμοποιούν ιδιαίτερα οι Ελληνίδες νοικοκυρές. Σε πολλά εστιατόρια που καλύπτουν τους απαιτητικούς πελάτες, σίγουρα υπάρχουν πολλά πιάτα που την περιέχουν. Ωστόσο δεν την βρίσκεται και τόσο εύκολα. Παρακάτω δείτε μερικούς λόγους για τους οποίους είναι σχεδόν απαραίτητο να εντάξετε στην κουζίνα σας το συγκεκριμένο λαχανικό.

Έχει μία ιδιαίτερη γλυκιά γεύση: Ωστόσο δεν περιέχουν ζάχαρη, οι γλυκοπατάτες είναι μια άκρως υγιεινή πρόταση με χαμηλά λιπαρά. Ικανοποιεί την όρεξή σας για αλμυρό ή γλυκό φαγητό καθώς οι συνταγές με γλυκοπατάτες είναι πολλές. Μπορείτε να φτιάξετε ένα αλμυρό φαγητό ή και ένα γλυκό.

Ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος: Οι γλυκοπατάτες περιέχουν συγκεκριμένη ποσότητα υδατανθράκων (περίπου 33 γραμμάρια ανά φλιτζάνι), επιπλέον περιέχουν ένα συστατικό που αυξάνει τα επίπεδα της αδιπονεκτίνης( η ορμόνη που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα). Επίσης έχουν ένα σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ( περίπου 50). Εφόσον λοιπόν ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις ορέξεις που έχετε για γλυκό.

Περιέχουν φυτικές ίνες: Είναι μία τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες ελέγχουν την πείνα. Επομένως σας βοηθάνε να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μερικά ακόμα θετικά του συγκεκριμένου λαχανικού: Είναι ισχυρή πηγή της βιταμίνης Α, η οποία βοηθά στην καλή όραση, στο δέρμα και στην υγεία των οστών Επίσης έχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που είναι κατά των φλεγμονών και είναι ιδανικά για όσους ακολουθούν δίαιτα. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι ανεξάρτητα από το αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή όχι,πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας τη γλυκοπατάτα .

jenny.gr