Υλικά
350γρ. τύπου OREO
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
130γρ. κορν φλαουρ
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κουβερτούρα ( 50-55% περ.σε κακάο), ψιλοκομμένη

Advertisements

Για διακόσμηση μερικά μπισκότα επιπλέον
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε σε μπολ με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε το μείγμα μέσα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 23-24 εκ.

Ρίχνουμε τα 2/3 γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο 1/3 από το γάλα. Μόλις το μείγμα γάλα-ζάχαρη αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.

Χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Μόλις δούμε ότι πήζει και δημιουργούνται φουσκάλες αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και όλο το μείγμα να γίνει σοκολατένιο. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα, πάνω από τη βάση μπισκότων. Καλύπτουμε αμέσως με μεμβράνη που να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα, και αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία. Στη συνέχεια βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Αφού περάσουν 3-4 ώρες ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα αν θέλουμε.

Advertisements

Η συνταγή είναι του Σ. Παρλιάρου.