«Δεν μετανιωσα που δεν έκανα παιδιά – Δεν είμαστε όλες φτιαγμένες για να γίνουμε μητέρες»

 

Advertisements

Η 52χρονη Jessica Hawk-Ippolito γνώριζε από πάντα ότι δεν ήθελε να κάνει παιδιά. Όλοι γύρω της τής έλεγαν ότι κάποια στιγμή θα το μετανιώσει.

Η Jessica, δασκάλα στο επάγγελμα, δηλώνει σήμερα πως όχι μόνο δεν το μετάνιωσε, αλλά της αρέσει πολύ η ζωή που έχει φτιάξει. «Ακόμα κι όταν ήμουν μικρή, δεν έπαιξα ποτέ με κούκλες. Δεν έκανα τη μαμά που φροντίζει τα παιδιά της. Η επιλογή μου ήταν και είναι πολύ συνειδητή και μου έδωσε το περιθώριο να κυνηγήσω τα όνειρά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι τόσο τα παιδιά όσο και η μητρότητα είναι καταπληκτικά, αλλά δεν είναι για μένα παρά τα όσα λέει ο καθένας», λέει η 52χρονη γυναίκα, αναφέροντας πως είχε καταλήξει σε αυτή την απόφαση απ’ όταν ήταν έφηβη καθώς ήθελε να επικεντρωθεί στην καριέρα της και να κάνει πολλά ταξίδια ανά τον κόσμο.

Advertisements

«Όταν έκανα μια σχέση, εξηγούσα στους συντρόφους μου πως η μητρότητα δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά μου. Αν γινόμουν μαμά, θα έμενα σίγουρα σπίτι για να μεγαλώσω τα παιδιά μου κι αυτό δεν θα με έκανε ευτυχισμένη. Όλοι μου έλεγαν -και μου λένε ακόμα- πως θα το μετανιώσω, αλλά δεν το μετάνιωσα. Δεν είμαστε όλες φτιαγμένες για μαμάδες».

Όταν η Τζέσικα συνάντησε τον πρώην σύζυγό της, το ζευγάρι χάρηκε όταν ανακάλυψε ότι κανένας από τους δύο δεν ήθελε παιδιά . Παρόλα αυτά, όλοι τους ρωτούσαν πότε θα γίνουν γονείς και μάλιστα τους πίεζαν να… βάλουν μπροστά γρήγορα.

Η Jessica, όμως, το μόνο που ήθελε ήταν να γυρίσει τον κόσμο. Μέχρι τώρα έχει κάνει πολλά ταξίδια, ενώ είχε την ευκαιρία να δουλέψει σαν δασκάλα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. «Έχω ζήσει απίστευτες εμπειρίες μέχρι τώρα και δεν χρειάστηκε να σκεφτώ κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό μου, οπότε μπόρεσα να εκμεταλλευτώ όλες τις ευκαιρίες που δόθηκαν», εξηγεί.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι νιώθω μόνη επειδή δεν έχω παιδιά, αλλά δεν είναι αλήθεια. Κάποιοι, μάλιστα, με ρωτάνε ποιος θα με φροντίσει όταν θα γεράσω αλλά δεν θα έφερνα ποτέ στον κόσμο ένα παιδί για να με γηροκομήσει! Αγαπώ τη ζωή μου και δεν μετανιώνω που δεν έκανα παιδιά».

Advertisements

 

 

Advertisements