Μην χασετε

Cheesecake τιραμισού: Ένα απολαυστικό γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε

Πως να φτιάξετε Cheesecake τιραμισού! Ένας συνδυασμός αμερικάνικης και γαλλικής συνταγής που θα σας ξετρελάνει. Δοκιμάστε το!

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Συστατικά

Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 750 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο σε σκόνη
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Για τη σύνθεση
  • 180 γρ. καφέ, στιγμιαίο σε ρόφημα
  • 150 γρ. σαβαγιάρ

 

Για το σερβίρισμα
  • κακάο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.

Advertisements

Μεταφέρουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. και απλώνουμε καλά. Ιδανικά θέλουμε η φόρμα μας να είναι από 23 εκ. και πάνω.

Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για να δέσει.

 

Για την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τον καφέ, το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη, αλάτι και χτυπάμε καλά με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα σαν σαντιγί.

Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

 

Για τη σύνθεση

Advertisements

Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τη βάση και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον καφέ ρόφημα και βουτάμε τα σαβαγιάρ από την πλευρά της ζάχαρης.

Μεταφέρουμε τα σαβαγιάρ πάνω από την κρέμα. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει.

Σερβίρουμε με κακάο.

 

akispetretzikis.com

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα