Advertisements

Φτιάξτε έναν υπέροχο συνδυασμό με τυρί κρέμα, σοκολάτα και γλυκό βύσσινο σε τραγανή βάση μπισκότου.

 

Advertisements

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Συστατικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 30 γρ. κακάο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

 

Για τη γέμιση

Advertisements
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

 

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. σαντιγί
  • 100 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 50 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το κακάο, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα 22 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με ένα ποτήρι για να ισιώσει και να δέσει καλά.
  • Βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να κρυώσει.

 

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά για να γίνει σαντιγί.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε αμέσως με μια μαρίζ για να μην παγώσει και πετρώσει η σοκολάτα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από στη βάση και βάζουμε το μισό βύσσινο και τη μισή τριμμένη κουβερτούρα.
  • Καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να σφίξει καλά. Εναλλακτικά συντηρείται και στην κατάψυξη.
  • Στολίζουμε με σαντιγί, γλυκό του κουταλιού βύσσινο, κουβερτούρα τριμμένη και σερβίρουμε.

 

Advertisements

 

akispetretzikis.com

 

 

 

 

Advertisements

 

Advertisements