Μην χασετε

Μπισκότα με ταχίνι, βρώμη και σοκολάτα

Υλικά:

Advertisements

115γρ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
60γρ κούπας ταχίνι
110γρ κούπα καστανή ζάχαρη
100γρ κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
1 αυγό
155γρ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90γρ κούπα νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε πούδρα
2 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
½ κ.γλ. αλάτι
100γρ συσκευασία κουβερτούρα σε σταγόνες
50g κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετείτε την σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώνετε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε μαζί, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι. Αλέθετε στο μπλέντερ ή στο multi τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν πούδρα και τις αναμειγνύετε με το αλεύρι.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, το ταχίνι και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν, 3 με 5 λεπτά, καθαρίζοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να υγρανθούν και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τέλος, προσθέτετε τις σταγόνες και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.

Παίρνετε με το χέρι κομμάτια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού (περίπου 30 γρ.) και τα αραδιάζετε στη λαμαρίνα φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους. (Δεν χρειάζεται να πλάσετε λείες μπαλίτσες ζύμης. Όταν τα κομμάτια της ζύμης έχουν ανώμαλη και τραχιά επιφάνεια, τα cookies αποκτούν πιο ελκυστική εμφάνιση όταν ψηθούν).

Ψήνετε κάθε λαμαρίνα χωριστά για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες (στο κέντρο θα είναι ακόμη πολύ μαλακά). Τα βγάζετε από τον φούρνο, τα αφήνετε 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρετε με μια σπάτουλα πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρείτε τα cookies σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα