Μην χασετε

Αυτά είναι τα 7 πιο Βρώμικα Σημεία στο Μπάνιο σας

Κάποια τα φαντάζεστε αλλά είναι και κάποια άλλα στα οποία δεν μπορεί να πάει το μυαλό σας. Δείτε ποια είναι τα 7 πιο βρώμικα αντικείμενα στο μπάνιο σας.

Advertisements

Κυπελάκι οδοντοβουρτσών Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει το κυπελάκι της οδοντόβουρτσας είναι το τρίτο πιο βρώμικο αντικείμενο του σπιτιού καθώς είναι γεμάτο μικρόβια. Η πραγματικότητα είναι πως δεν μαζεύονται σε αυτό μόνο μικρόβια από τα δόντια σας μετά το πλύσιμο αλλά και βακτήρια από άλλα σημεία του μπάνιου. Για να το καθαρίσετε θα πρέπει να το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να σκοτώνετε τα μικρόβια.  Αν δεν έχετε πλυντήριο μπορείτε απλά να το πλένετε με ζεστό νερό και σαπούνι.

Τουαλέτα Όπως ήταν αναμενόμενο η τουαλέτα είναι στα 7 πιο βρώμικα σημεία του μπάνιου. Ο λόγος είναι-πέρα από τον προφανή-ότι τραβώντας το καζανάκι μεταφέρονται μικρόβια και βακτήρια σε όλο το μπάνιο. Μία πολύ καλή λύση είναι να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξετε το καζανάκι. Πού και πού-τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα-καλό είναι να περνάτε την επιφάνεια της λεκάνης με οινόπνευμα.

Χαλάκι μπάνιου Αν δεν απλώνετε το χαλάκι του μπάνιου να στεγνώνει μετά από κάθε μπάνιο ή ντους τότε μαζεύονται πάνω του μικρόβια αλλά αναπτύσσεται και μούχλα. Για να το καθαρίζετε, βάζετέ το στο πλυντήριο ρούχων ή μπορείτε να το πλένετε σε μία λεκάνη με νερό και ξίδι.

Καθαρίστε την μπανιέρα σας με ξίδι και λεμόνι. Δε χρειάζεται να είστε όλη την ώρα με ένα απορρυπαντικό στο χέρι.
Καθαρίστε την μπανιέρα σας με ξίδι και λεμόνι. Δε χρειάζεται να είστε όλη την ώρα με ένα απορρυπαντικό στο χέρι.

Βρύσες και λαβές βρυσών Πέρα από τα βακτήρια που μεταφέρονται από την τουαλέτα στις βρύσες σας, οι βρύσες είναι τα αντικείμενα που αγγίζονται περισσότερο στο μπάνιο. Όποιος μπαίνει στο μπάνιο σας κατά πάσα πιθανότητα θα πιάσει τις βρύσες  και τις λαβές τους. Για να τις καθαρίσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο ξίδι ή λίγο οινόπνευμα. Ψεκάστε λίγο σε ένα καθαρό πανί και περάστε την κάθε βρύση με αυτό.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα