Μην χασετε

8 έξυπνες ιδέες για να αποθηκεύσετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σας

Τα τρόφιμα της κουζίνας συνήθως έχουν τη θέση τους. Ζυμαρικά, όσπρια και κονσέρβες στο ντουλάπι, λαχανικά και φρούτα στο ψυγείο. Τι γίνεται όμως με τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο; Πως μπορείτε να τα κρατήσετε φρέσκα για περισσότερο καιρό και κυρίως… ποια είναι η θέση τους;

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ότι δεν πρέπει να τα αποθηκεύετε όλα μαζί γιατί όταν έρχονται σε επαφή σαπίζουν γρηγορότερα.

Σε γενικές γραμμές, ισχύουν τα εξής: Το σκόρδο είναι προτιμότερο να βρίσκεται σε κάποιο ανοιχτό καλάθι ώστε να επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα και να διατηρείται η σωστή θερμοκρασία. Το ίδιο ισχύει και για τα κρεμμύδια. Αν αποθηκεύσετε μαζί τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σας, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να θυμάστε είναι να τα κρατήσετε μακριά από τις πατάτες. Το ιδανικό μέρος για να αποθηκεύσετε τις πατάτες πρέπει να είναι ξηρό και σκοτεινό.

Advertisements

 

Έχοντας αυτά κατά νου, πάμε να δούμε ιδέες που όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε τις πατάτες, τα σκόρδα και τα κρεμμύδια με ασφάλεια, αλλά θα αποτελέσουν και ενδιαφέροντα διακοσμητικά στοιχεία για την κουζίνα σας!

Αυτά τα καλαθάκια από σύρμα δεν είναι απλά ιδανικά για αποθήκευση, αλλά και πολύ όμορφα. Κρεμάστε τα στον τοίχο και βάλτε μέσα τα σκόρδα και τα κρεμμύδια!

 

Διαθέστε ένα ή δύο συρτάρια για αποθήκευση. Στο εμπόριο υπάρχουν organizers συρταριών που είναι ιδανικά για να αποθηκεύσετε ξεχωριστά τα κρεμμύδια και τις πατάτες.

 

Advertisements
Αυτά τα ανοιχτά καλάθια μπαίνουν το ένα πάνω από το άλλο και εξοικονομούν χώρο. Βάλτε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μαζί και τις πατάτες ξεχωριστά και δημιουργήστε μια όμορφη γωνιά στην κουζίνα σας.

 

Τα ίδια τα σκόρδα μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό στοιχείο. Κρεμάστε την πλεξούδα ολόκληρη στην κουζίνα σας και αφήστε τη να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα διακόσμηση.

 

Ένα κρεμαστό καλάθι σαν αυτό είναι ιδανικός χώρος αποθήκευσης. Θα τα έχετε όλα συγκεντρωμένα και εύκολα προσβάσιμα, ενώ ταυτόχρονα θα ανανεώσετε τη διακόσμηση της κουζίνας σας.

 

Ποιος είπε ότι αυτές οι διάτρητε σακούλες είναι μόνο για τα άπλυτα; Κρεμάστε τις στον τοίχο και βάλτε μέσα τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πατάτες!

 

Τα πανέμορφα αυτά καλάθια είναι ιδανικά για να αποθηκεύσετε μεγάλες ποσότητες σε ξηρό και σκοτεινό μέρος και παράλληλα πολύ κομψά.

 

Advertisements
Αν θέλετε κάτι πιο πρακτικό, προμηθευτείτε αυτά τα ειδικά τάπερ που αφήνουν τον αέρα να κυκλοφορεί, ενώ παράλληλα προστατεύει τα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και δεν τα αφήνουν να σαπίσουν.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα