Μην χασετε

7 τρόποι να ζεστάνετε το υπνοδωμάτιο χωρίς να ανάψετε θέρμανση

Ξεχάστε τη θέρμανση. Δείτε πώς μπορείτε να ζεσταθείτε τα βράδια στο υπνοδωμάτιό σας χωρίς καν να την ανάψετε.

Τσεκάρετε για τυχόν χαραμάδες

Αν τα παράθυρα ή οι μπαλκονόπορτες του δωματίου σας έχουν κενά τότε η εσωτερική ζέστη θα φεύγει προς τα έξω και εσείς θα κρυώνετε. Τσεκάρετε πόρτες και παράθυρα. Ο πιο απλός τρόπος για να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αναμένο κερί. Βάλτε το στο σημείο που κλείνει η πόρτα ή το παράθυρο και δείτε αν τρεμοπαίζει ή σβήνει. Αν όχι, τότε είστε εντάξει. Αν σβήνει ή τρεμοπαίζει, όμως, τότε θα πρέπει να κάνετε κάτι για να καλύψετε τα κενά.

Οποιαδήποτε χαραμάδα υπάρχει στο δωμάτιό σας «βοηθάει» στο να πέφτει η θερμοκρασία του δωματίου σας ακόμα πιο χαμηλά.

Χρησιμοποιείτε πιο ζεστά σκεπάσματα

Είναι η προφανής λύση αλλά πολλοί είναι αυτοί που δεν την σκέφτονται. Aν κρυώνετε πολύ μπορείτε πολύ απλά να επενδύσετε σε μια ηλεκτρική κουβέρτα την οποία θα μπορείτε να ανάβετε για 5-10 λεπτά πριν πάτε για ύπνο. Από τη στιγμή που θα χωθείτε κάτω από τα σκεπάσματα δεν χρειάζεται πλέον να την έχετε αναμένη. Διαφορετικά με μια κουβέρτα και ένα πάπλωμα -όταν έχει πολύ κρύο- είστε μια χαρά.

Τα ζεστά υφάσματα μπορούν να δώσουν cozy όψη στο υπνοδωμάτιό σας.

Γυρίστε τον ανεμιστήρα οροφής

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι μια πολύ οικονομική λύση ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Το καλοκαίρι πρέπει να τον έχετε να γυρίζει αντίθετα από τη φορά του ρολογιού και το χειμώνα προς τη φορά του ρολογιού για ζέστη.

Advertisements

Φορέστε κάλτσες και πλεκτό σκουφί

Μπορεί να νιώθετε ότι γυρίζετε το χρόνο πίσω στη δεκαετία του ’20 αλλά είναι κι αυτός ένας πολύ οικονομικός τρόπος να ζεσταθείτε. Φορέστε ένα ζευγάρι ζεστές κάλτσες (άλλωστε το σώμα ξεκινάει να κρυώνει από τα πόδια) και ένα πλεκτό σκουφί που θα σας κρατήσει ζεστούς όλο το βράδυ.

Απομακρύνετε το κρεβάτι σας από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα

Αυτό μπορεί να μην αποτελεί λύση για όλα τα υπνοδωμάτια αλλά αν το δικό σας κρεβάτι βρίσκεται κοντά σε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα καλό είναι να το μεταφέρετε τους χειμερινούς μήνες.

Αν είναι εφικτό, απομακρύνετε το κρεβάτι από τα παράθυρα.

Καλύψτε τα παράθυρά σας

Αντικαταστήστε τις λεπτές, καλοκαιρινές κουρτίνες σας με πιο χοντρές που βοηθούν στη διατήρηση της ζέστης στο εσωτερικό του υπνοδωματίου. Διαλέξτε χοντρές, χειμωνιάτικες κουρτίνες σε έντονο χρώμα για να δημιουργήσετε ένα χαρούμενο και ζεστό χώρο.

Χρησιμοποιήστε μια θερμοφόρα

Μπορεί αυτό το κόλπο να το χρησιμοποιούσαν παλιά για να ζεσταθούν αλλά δεν χάνετε κάτι να το δοκιμάσετε και εσείς. Πάρτε μια θερμοφόρα, γεμίστε την με ζεστό νερό και βάλτε την κάτω από τα σκεπάσματα στο σημείο που νιώθετε πιο κρύο.

 

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα