Μην χασετε

7 σημάδια ότι κάνεις κακή διατροφή: Εσύ θα τα αγνοήσεις;

Μία μελανιά στο χέρι. Μία κράμπα την ημέρα. Κάθε μέρα. Αδύναμα μαλλιά. Μπορεί όλα αυτά να σου φαίνονται απλά συμπτώματα, στα οποία δε δίνεις ιδιαίτερη σημασία, όμως, μήπως πρέπει να αρχίσεις (να δίνεις);

Το σώμα σου μιλάει. Και επειδή φωνή δε διαθέτει, επιλέγει να εκδηλώσει το ότι κάτι πάει στραβά μέσω διάφορων συμπτωμάτων. Φυσικά, το ότι το σώμα μιλάει δεν είναι κάτι καινούργιο. Ούτε κάτι που ακούς για πρώτη φορά. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να το ακούς. Και να το ακούς σύντομα και έγκαιρα. Μην το αγνοείς. Γιατί, πολύ απλά, ένα ασήμαντο θεματάκι, λόγω αμέλειας, μπορεί να μετατραπεί σε σοβαρό πρόβλημα. Και να θέσεις, εν τέλει, τον εαυτό σου σε κίνδυνο.

Αλήθεια, γνωρίζεις ποια είναι τα συμπτώματα που φανερώνουν ότι κάνεις κακή διατροφή; Ότι το έχεις ρίξει τελευταία στα junk food και κάπου έχεις χάσει το μέτρο, δηλαδή.

– Παθαίνεις συχνά κράμπες. Μπορεί να νομίζεις ότι η αιτία βρίσκεται αποκλειστικά στο ότι δεν επισκέπτεσαι συχνά το γυμναστήριο, αλλά, η αλήθεια είναι λίγο (έως πολύ) διαφορετική. Αν η κράμπα δυσκολεύει αρκετά την καθημερινότητα σου, τότε χρειάζεσαι οπωσδήποτε τροφή πλούσια σε μαγνήσιο και ασβέστιο. Το πρώτο θα το βρεις κυρίως στην μπανάνα. Το δεύτερο σε γαλακτοκομικά και στα αμύγδαλα.

Advertisements

– Βγάζεις αρκετά συχνά άφθες στο στόμα. Ο παθών μιλά. Όχι, δεν είναι ότι δε βουρτσίζεις καλά τα δόντια σου. Απλά, το ανοσοποιητικό σου σύστημα έχει χάσει τις δυνάμεις του. Ίσως, και να σου λείπουν κάποια θρεπτικά (και πολύ σημαντικά) στοιχεία. Το πιο πιθανό, να έχεις έλλειψη σε Βιταμίνη 12. Θα τη βρεις σε τροφές ζωικής προελεύσεως και σε κόκκινο κρέας.

– Ακόμα και το παραμικρό χτύπημα σου δημιουργεί μελανιές. Εντάξει, όλοι μας όταν χτυπάμε, γινόμαστε λίγο μοβ. Όμως, αν αυτό συμβαίνει με την παραμικρή γρατζουνιά, τότε μάλλον το πρόβλημα εντοπίζεται στη διατροφή σου. Και στην έλλειψη βιταμίνης C. Την τελευταία θα τη βρεις στα περισσότερα φρούτα. Κυρίως στα εσπεριδοειδή.

– Τα μαλλιά σου πέφτουν και σπάνε. Και τα δύο μπορούν να σου προκαλέσουν άγχος και στεναχώρια. Όμως, δε χρειάζεται, γιατί λύση υπάρχει. Και ακούει στο όνομα «Βιταμίνη Β7 και Β9». Για να δεις τα μαλλιά σου στη θέση σου, θα πρέπει να τρως αυγό, τυρί, αβοκάντο, όσπρια, σπανάκι και μπρόκολο.

– Έχεις διακυμάνσεις στη ψυχολογία σου. Τη μία στιγμή, είσαι χαρούμενη. Την άλλη, έτοιμη να βάλεις τα κλάματα. Αν βιώνεις κάτι αντίστοιχο, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος, τότε η αιτία δεν είναι ψυχολογική, αλλά διατροφική. Αν μένεις πολλές ώρες νηστική και μετά το ρίχνεις στο junk food, τότε ετοιμάσου τα συναισθήματα σου να θυμίζουν roller – coaster. Λύση; Μικρά και τακτικά γεύματα.

– Βγάζεις εξανθήματα στα χέρια σου. Και δεν είναι σπυράκια. Έτσι, επιλέγει το σώμα σου να εκφράσει την έλλειψη ψευδαργύρου. Προμηθεύσου πουλερικά και άσε τις κοκκινίλες μακριά από το χέρι σου.

Advertisements

– Αρρωσταίνεις με το παραμικρό. Αν η γρίπη σου χτυπά την πόρτα πολύ πιο συχνά από τις φίλες σου, μήπως πρέπει να αναζητήσεις την αιτία αυτού του φαινομένου; Αν την εντοπίσεις στη διατροφή, άσε τα burgers και εστίασε σε φρούτα, λαχανικά και τροφές πλούσιες σε βιταμίνες.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα