Μην χασετε

7 κακές συνήθειες που κάνεις στο σπίτι και σου κοστίζουν χρήματα

Ένα σπίτι θέλει πολύ δουλειά αλλά και πολύ χρήμα.

Για να φτιάξουμε τον χώρο μας όπως θέλουμε ώστε να είναι όμορφος και ζεστός, σίγουρα χρειάζεται να ξοδέψουμε χρόνο και χρήματα.

Ακόμη και όταν το σπίτι μας είναι έτοιμο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μας κοστίζουν, χωρίς να το παίρνουμε είδηση.

Αυτές οι «κακές» συνήθειες μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα, αν προσέξουμε λίγο παραπάνω.

Advertisements

Πρόκειται για απλά πράγματα που δεν σκεφτόμαστε και καταλήγουμε να πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας.

Ποια είναι αυτά όμως; Βρήκαμε τα 7 πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε, σύμφωνα με το Apartment Therapy.

Air condition/Θέρμανση

Όλοι το έχουμε κάνει. Έχουμε αφήσει ανοιχτή την θέρμανση ή το κλιματιστικό ενώ δεν είναι απαραίτητο. Το να προσέχεις την θερμοκρασία μπορεί να σε κάνει να γλιτώσεις χρήματα. Επίσης, να θυμάσαι πάντα να το κλείνεις, όταν φεύγεις.

Παντζούρια

Το να αφήνεις ανοιχτά τα παντζούρια ή τις κουρτίνες, επηρεάζει την θερμοκρασία του δωματίου. Αν έχεις ανοιχτό το κλιματιστικό, καίει περισσότερο και πληρώνεις περισσότερα. Κράτα τα κλειστά όταν το έχεις στο on ή όταν λείπεις από το σπίτι.

Ζεστό νερό

Πλένεις τα ρούχα σου σε πολύ ζεστό νερό ή κάνεις ένα καυτό μπάνιο. Χρησιμοποίησε πιο χλιαρό νερό ή μείωσε τον χρόνο που περνάς στην ντουζιέρα, όσο χαλαρωτικό κι αν είναι.

Advertisements

Μισογεμάτο πλυντήριο

Βάζεις το πλυντήριο ρούχων ή πιάτων σε λειτουργία ενώ δεν έχει γεμίσει, με αποτέλεσμα να κάνεις πιο πολλές και συχνές πλύσεις. Πλύνε στο χέρι μέχρι να γεμίσει, εκτός κι αν είναι ανάγκη (κατσαρόλες, ταψιά κτλ.).

Πρίζα

Οι ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να βγαίνουν από την πρίζα, για εξοικονόμηση ενέργειας και ρεύματος.

Ψυγείο

Το ψυγείο δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά αν είναι άδειο ή πολύ γεμάτο. Το παραφορτωμένο ψυγείο φράζει τον αέρα ενώ το άδειο ξοδεύει πολύ ενέργεια.

Φώτα

Ξεχνάς τα φώτα αναμμένα όταν δεν χρειάζεται ή όταν φεύγεις από το σπίτι. Το κάνουμε συχνά, ωστόσο, πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί αν δεν θέλουμε να πληρώνουμε τσάμπα.

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα