Μην χασετε

7 έξυπνες ιδέες για να έχετε πάντα το σπίτι σας σε τάξη

Απλές ιδέες και εύκολες λύσεις μπορούν να σας διευκολύνουν, ώστε να έχετε τάξη στο σπίτι σας, να βρίσκετε εύκολα τα πράγματά σας και να μην προκαλείτε χάος στον χώρο σας.

Advertisements

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Ράφια

Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι κάθε ράφι στη βιβλιοθήκη σας πρέπει να καταλαμβάνεται μέχρις τελευταίου εκατοστού από βιβλία και αντικείμενα! Αντίθετα, για ένα ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα αλλά και τέλεια τάξη, καλό είναι να ακολουθείτε μία έξυπνη τακτική: τοποθετείτε εναλλάξ οριζόντιες και κάθετες γραμμές. Π.χ. σε ένα κομμάτι του ραφιού βάζετε βιβλία ή κουτιά, ενώ στην άλλη πλευρά αφήνετε ένα σημείο με «αέρα» όπως με μία κορνίζα ή ένα διακοσμητικό αντικείμενο.

Τάξη στα συρτάρια

Από το συρτάρι, όπου «πετάτε» ό,τι μικροαντικείμενο υπάρχει μέχρι κάθε είδους συρτάρι, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε σημείο όπου τελικά δεν βρίσκετε τίποτα… Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε μικρά μπολάκια ή καλαθάκια για τα μικροαντικείμενα, ώστε να μπαίνουν στη θέση τους, ενώ μία ακόμη ιδέα είναι να τους βάλετε τα ειδικά χωρίσματα.

 

Αν το σπίτι είναι μικρό, σκεφθείτε απλώς πρακτικά! Εκμεταλλευθείτε και τον παραμικρό χώρο!

Στενοί χώροι

Όταν έτσι κι αλλιώς δεν έχετε άπλετο χώρο, είναι απαραίτητο να σκεφθείτε πώς θα τακτοποιήσετε τα πράγματά σας με τον πιο έξυπνο τρόπο. Αν για παράδειγμα έχετε ένα μικρό καθιστικό χώρο, χρησιμοποιήστε τραπέζια που έχουν στο κάτω μέρος ράφι ή συρτάρια, ή ένα τραπεζάκι επίσης με ράφι δίπλα στον καναπέ, όπου στο πάνω μέρος θα τοποθετήσετε ένα πορτατίφ και από κάτω θα το γεμίσετε με ωραία κουτιά αποθήκευσης.

Λύση αποθήκευσης

Αν οι ντουλάπες δεν είναι επαρκείς, χρησιμοποιήστε μεγάλα κουτιά για να αποθηκεύσετε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε συχνά ή είναι εκτός εποχής. Τα κουτιά αυτά μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από το κρεβάτι ή σε κάποιο ψηλό ράφι, αν υπάρχει.

 

Χρησιμοποιήστε κενούς τοίχους φτιάχνοντας ράφια, όπου θα αποθηκεύσετε με τάξη τα πράγματά σας.

Δημιουργήστε ράφια 

Μερικές φορές στην κουζίνα μας υπάρχουν χώροι κενοί, π.χ. μεταξύ τοίχων και ντουλαπιών. Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα κάποια ράφια, όπου θα βάλετε διάφορα κουτιά και βάζα για τρόφιμα που μάλιστα χρησιμοποιείτε συχνά στο μαγείρεμα. Με τον τρόπο αυτό έχετε τέλεια τακτοποίηση, ευκολία αλλά και ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα.

Advertisements

Εκμεταλλευτείτε τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι

Υπάρχει πάντοτε ένας ολόκληρος τοίχος πίσω από το κρεβάτι… Δημιουργήστε απίστευτα πολλές ευκαιρίες τακτοποίησης, φτιάχνοντας ράφια πάνω και στα πλαϊνά του κρεβατιού σας.

 

Τοποθετήστε ανά κατηγορία τα πράγματα στα ράφια και στα ντουλάπια σας για να τα βρίσκετε με κλειστά μάτια.

Τάξη στα ντουλάπια και στα ράφια

Ακόμη και οι πιο στενές ντουλάπες ή μικροί αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να μετατραπούν σε αληθινό εφιάλτη, αν πετάτε ακατάστατα ό,τι να ΄ναι μέσα! Αντίθετα, αν έχετε μικρά κουτιά ή καλάθια μπορείτε να έχετε πάντοτε πλήρως τακτοποιημένα ακόμη και τα πιο διαφορετικά αντικείμενα. Μία ακόμη ιδέα είναι να τοποθετήσετε τα πράγματα ανά κατηγορία, ανά χρώμα ή ακόμη και να βάλετε χαριτωμένες ετικέτες για να τα βρίσκετε εύκολα.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα