Μην χασετε

6 tips για να εξασφαλισετε ένα ξύρισμα με διάρκεια

Αν και ο μόνος τρόπος να ξεμπερδέψουμε μία και καλή με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι το λέιζερ, οι περισσότερες γυναίκες συνεχίζουμε να επιλέγουμε τη μέθοδο του ξυρίσματος για να εξασφαλίσουμε απαλά πόδια.

Έτσι, μία από τις πιο κλασικές απορίες που έχουμε αυτήν την περίοδο που έχουμε βγάλει τα καλσόν, είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να κρατήσει το ξύρισμα λίγες ακόμη ημέρες.

Πώς θα εξασφαλίσουμε ξύρισμα με διάρκεια

*Ξεκινάμε κάνοντας απολέπιση

Μπορεί να νομίζουμε ότι το ξύρισμα μας προσφέρει την απολέπιση που χρειαζόμαστε, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα οι τρίχες να αφαιρούνται ευκολότερα στη συνέχεια και να αποφεύγεται το τσούξιμο. Αν δεν έχουμε κάποιο απολεπιστικό σώματος, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας αναμειγνύοντας μισή κούπα λάδι καρύδας με μια κούπα καστανή ζάχαρη. Απλώνουμε το scrub σε βρεγμένο δέρμα, κάνοντας μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις.

 

Advertisements

*Ξυριζόμαστε μετά το ντους

Το να ξυριζόμαστε μόλις μπούμε στην ντουζιέρα ή σε κάποια άσχετη στιγμή μέσα στην ημέρα είναι μια λάθος στρατηγική που πρέπει να αλλάξουμε. Φροντίζουμε, λοιπόν, να ξυριζόμαστε μετά την απολέπιση και το ντους, έτσι ώστε οι τρίχες να έχουν μαλακώσει από την υγρασία και τη θερμότητα. Με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχουμε ένα βαθύ ξύρισμα.

 

*Χρησιμοποιούμε αφρό ξυρίσματος

Αφήνουμε το αφρόλουτρο και πιάνουμε τον αφρό ξυρίσματος, ο οποίος βοηθά το ξυραφάκι να αποδώσει καλύτερα, προστατεύοντας παράλληλα την επιδερμίδα μας. Μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και με τον αφρό που χρησιμοποιεί ο σύντροφός μας για να ξυριστεί ή ακόμα και με το conditioner για τα μαλλιά μας.

 

*Κάνουμε κόντρα ξύρισμα

Ξυριζόμαστε από κάτω προς τα πάνω, με κατεύθυνση αντίθετη από αυτή της τρίχας για να εξασφαλίσουμε ένα βαθύ ξύρισμα που θα κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Advertisements

 

 

*Επιλέγουμε ένα ξυραφάκι με τουλάχιστον τρεις λεπίδες

Προμηθευόμαστε ένα ποιοτικό ξυραφάκι με ενυδατική ταινία και τουλάχιστον τρεις λεπίδες για να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Συνδυάζοντας το ξυραφάκι αυτό με αφρό, θα μειώσουμε τον κίνδυνο ερεθισμών.

 

*Απλώνουμε ενυδατική κρέμα

Μετά το ξύρισμα απλώνουμε μια γενναία ποσότητα ενυδατικής κρέμας στο δέρμα μας, ώστε να αποκαταστήσουμε τον επιδερμικό φραγμό και να αποκτήσουμε πραγματικά απαλά πόδια.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα