Μην χασετε

6 μυστικά για να καθαρίσετε σωστά το πλυντήριο πιάτων σας

Είναι μία από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε συχνά αλλά παραλείπουμε να καθαρίσουμε.

Σκέψου απλά πως αν αμελήσεις το καθάρισμα του πλυντηρίου, σύντομα άσχημες οσμές από υπολείμματα τροφών θα μυρίσουν σε όλο το σπίτι σου.

Ταυτόχρονα, ένα πλυντήριο που δεν έχει καθαριστεί, δεν θα λειτουργεί σωστά και είναι πιθανό να επηρεάσει και το πόσο καθαρά θα βγαίνουν από αυτό τα πιάτα και τα ποτήρια σου.

 

Advertisements

 

Ιδού λοιπόν τα έξι μυστικά για να καθαρίσεις το πλυντήριο σωστά:

 

Σε εβδομαδιαία βάση:

  • Καθάρισε το φίλτρο:

Αν ειδικά βλέπεις στίγματα σε πιάτα και ποτήρια, ο ένοχος είναι το φίλτρο. Το φίλτρο είναι αυτό που καθαρίζει οπότε, ανάτρεξε στο manual της συσκευής σου για να δεις που βρίσκεται και αφού το αποσπάσεις, βάλτο κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό και με μια οδοντόβουρτσα τρίψε ό,τι έχει μείνει κολλημένο επάνω.

Advertisements

Τις δαχτυλιές στην επιφάνεια, που δεν έχουν αντίκτυπο στη λειτουργία καθαρισμού αλλά δεν δείχνουν ωραία.

 

  • Την πόρτα του πλυντηρίου:

Εκεί στο άνοιγμα του πλυντηρίου, μπορεί να έχουν μείνει τροφές ή υπολείμματα από την ταμπλέτα καθαρισμού. Ένα μωρομάντηλο στο κάτω και στο πάνω μέρος ανοίγματος της πόρτας, αρκεί.

 

Advertisements

 

Σε μηνιαία βάση:

Καθάρισε το πλυντήριο με την ειδική καθαριστική ταμπλέτα και αφού αδειάσεις τελείως το πλυντήριο, κάνε την κανονική διαδικασία.

 

Σε μηνιαία βάση:

Καθάρισε το πλυντήριο και με φυσικό τρόπο. Αρκούν δύο κούπες λευκό ξίδι σε μια κανονική πλύση και πρόσθεσε μία κούπα μαγειρική σόδα και θα εκπλαγείς από την αλλαγή στη λειτουργία του πλυντηρίου.

 

Τελευταίο μυστικό: Σε παρακαλούμε, μην βάζεις τα πιάτα άπλυτα στο πλυντήριο. Καθάρισε τις τροφές με βουρτσάκι στον νεροχύτη για να μεγαλώσεις τον χρόνο αντοχής του πλυντηρίου.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα