Μην χασετε

10 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε ότι μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων

Το πλυντήριο των ρούχων είναι μία από τις σημαντικότερες οικιακές συσκευές. Αποτελεί τον πολύτιμο σύμμαχο μας στην καθαριότητα των ρούχων. Το πλυντήριο όμως δεν είναι μόνο για να πλένουμε τα ρούχα μας αλλά μπορεί να καθαρίσει και άλλα πράγματα που πολλές φορές δεν θα σκεφτόμασταν να τα βάλουμε στο πλυντήριο.

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο και να γίνουν σαν καινούρια!

Σήμερα που αυτές οι ηλεκτρικές συσκευές έχουν πολλές λειτουργίες και πολλά προγράμματα επιλογής, προσφέρονται και για παράπλευρες χρήσεις έτσι ώστε να μας γλυτώσουν χρόνο και να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Εννοείται ότι κουρτίνες, παπλώματα και όλα τα υφασμάτινα αντικείμενα του σπιτιού μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, όπως και τα μαξιλάρια.

Advertisements

Πέρα όμως από αυτά που λίγο έως πολύ όλες τα ξέρουμε, ας δούμε τι άλλο μπορούμε να βάλουμε στο πλυντήριο!

 

Χαλάκια

Τα χαλάκια μπορούν να μπουν στο πλυντήριο και να πλυθούν. Ακόμα τα χαλάκια που είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, μπορούν να πλυθούν μια χαρά περιστασιακά. Αν δεν τα βάζετε πολύ συχνά στο πλυντήριο δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα.

 

 

Advertisements

Πατάκια αυτοκινήτου

Ναι, τα πατάκια του αυτοκινήτου μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο. Αν χωράνε στο πλυντήριο, τότε μπορούν να πλυθούν μια χαρά! Δοκιμάστε το και θα δείτε τη διαφορά.

 

Κουρτίνες μπάνιου

Οι κουρτίνες του μπάνιου, ακόμη και αν δεν είναι υφασμάτινες μπορούν να μπουν στο πλυντήριο. Απλά βάλτε μαζί μέσα στον κάδο μερικές πετσέτες για να μην σκιστεί και βάλτε μία πλύση σε χαμηλή θερμοκρασία και με λίγο απορρυπαντικό. Οι λεκέδες από άλατα και οι μαυρίλες από την υγρασία θα εξαφανιστούν πανεύκολα!

 

Αθλητικά παπούτσια

Τα αθλητικά παπούτσια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο των ρούχων! Αυτό φαντάζομαι το ξέρετε! Είναι κάτι που οι περισσότερες νοικοκυρές το κάνουμε! Αν όχι, δοκιμάστε το, σε χαμηλή θερμοκρασία και χωρίς πολλά στυψίματα και θα βγουν σαν καινούρια.

Advertisements

 

 

Σφουγγαρίστρα

Και η σφουγγαρίστρα σας θέλει το σωστό καθαρισματάκι της. Από το να κάθεστε και να τη ζουπάτε και να την πλένετε με το χέρι, πετάξτε τη στον κάδο μαζί με ένα χαλάκι και θα έχετε πεντακάθαρη σφουγγαρίστρα χωρίς κόπο.

 

Δερμάτινα αντικείμενα

Ακόμα και μικρές δερμάτινες τσάντες ή πορτοφόλια, μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε μία παλιά μαξιλαροθήκη και να τα βάλετε στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα ρούχα. Αν είναι καλοφτιαγμένα και ραμμένα και όχι κολλημένα, δεν θα πάθουν τίποτα! Ακόμα και τις δερμάτινες μπότες σας, πλύντε τες. Δοκιμασμένο και εγγυημένο!

 

Λούτρινα παιχνίδια

Αυτά τα λούτρινα ζωάκια, υφασμάτινα κουκλάκια που πιάνουν απεριόριστη σκόνη πλένονται μια χαρά στο πλυντήριο! Αφήστε τα στο ήλιο να στεγνώσουν, χτενίστε τα λίγο με τα χέρια σας και είναι έτοιμα και πεντακάθαρα!

 

Σακίδια και καπέλα

Τα περισσότερα backpacks και σάκοι πλένονται μια χαρά στο πλυντήριο. Σιγουρευτείτε μόνο αν τα έχετε αδειάσει καλά! Τα υφασμάτινα καπέλα πλένονται μια χαρά και αυτά απλά, σιγουρευτείτε ότι στο γείσο ή σε άλλο μέρος τους δεν έχουν χαρτί.

 

Τα αξεσουάρ του σκύλου σας ή της γάτας σας

Φουσκωτά κρεβατάκια, υφασμάτινα ή δερμάτινα λουράκια μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο και να τα κάνετε να αστράψουν από καθαριότητα!

 

Στρώμα γυμναστικής

Τα στρώματα που χρησιμοποιείτε για τη γυμναστική σας, χρειάζονται συχνό πλύσιμο καθώς γεμίζουν με βακτήρια από τον ιδρώτα ή μικρόβια από το πάτωμα. Μπορείτε λοιπόν να τα βάλετε στο πλυντήριο. Απλά θα πρέπει να προσέξετε να ελέγξετε την ετικέτα, αν το υλικό κατασκευής είναι κατάλληλο για το πλυντήριο!

 

Πηγή

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα