Μην χασετε

6 λόγοι για τους οποίους οι Ιαπωνέζες παραμένουν αδύνατες..

Έχεις δει παχουλή Ιαπωνέζα; Μάλλον όχι! Ο λόγος είναι η πολύ σωστή και χαμηλή σε θερμίδες διατροφή τους η οποία δεν τις βοηθάει μόνο να διατηρούνται αδύνατες αλλά και να έχουν λαμπερά μαλλιά και δέρμα.

Advertisements

Ψάρια πλούσια σε Ωμέγα-3, υδατάνθρακες light, πολλά πράσινα λαχανικά και τσάι είναι μερικές από τις τροφές που καταναλώνουν καθημερινά οι Ιαπωνέζες. Δες 6 κανόνες διατροφής που ακολουθούν και υιοθέτησέ τους και εσύ για μία πιο λεπτή σιλουέτα.

1. Τρώνε με ξυλάκια

Τρώγοντας πιο αργά από ότι έχεις συνηθίσει να τρως επιτρέπει στον εγκέφαλό σου να καταλαβαίνει πότε έχεις χορτάσει. Οι γυναίκες στην Ιαπωνία συνειδητοποιούν πιο εύκολα πότε έχουν χορτάσει καθώς χρησιμοποιούν ξυλάκια αντί για πηρούνια για να τρώνε.

2. Κάνουν το λίγο να φαίνεται πολύ

Λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι παρουσιασμένα τα πιάτα των Ιαπωνέζων δίνουν την εντύπωση ότι είναι μεγαλύτερα από ότι είναι. Τουλάχιστον ένα από τα πιάτα τους θα είναι οπωσδήποτε μία χαμηλή σε θερμίδες σούπα. Αρκεί να σημειωθεί πως μία τυπική μερίδα σούσι στην Ιαπωνία έχει 300 θερμίδες ενώ ένα μέσο πιάτο στην Ελλάδα έχει περίπου 500 θερμίδες περισσότερες.

3. Χρησιμοποιούν ένα μυστικό συστατικό

Το σούσι για τους Ιάπωνες είναι “ξυδάτο ρύζι”. Το ξύδι και άλλες τροφές τέτοιου είδους που έχουν όξινη γεύση περιέχονται στα περισσότερα ιαπωνικά πιάτα. Αυτά βοηθούν στο να διαλύεται το λίπος όταν καταναλώνονται ως μέρος ενός γεύματος. Ιαπωνικές έρευνες που έγιναν πρόσφατα δείχνουν πως το οξικό οξύ (περιέχεται και στο ξύδι) μπορεί να βοηθήσει στην καύση του λίπους.

4. Τρώνε πολύ νωρίς μέσα στη μέρα

Advertisements

Οι Ιαπωνέζες συνηθίζουν να τρώνε πολύ καλά το πρωί. Σούπα, ρύζι, ομελέτα και ψητός σολωμός είναι μερικά από τα πιάτα που καταναλώνουν τα πρωινά. Πέρα από αυτό αποφεύγουν να τρώνε σνακ μετά τις 4 το απόγευμα ενώ τρώνε νωρίς το δείπνο τους το οποίο συνήθως αποτελείται από ψάρια και λαχανικά. Τέλος δεν καταναλώνουν γλυκά.

5. Πίνουν πολύ τσάι

Οι Ιαπωνέζες πίνουν πολύ πράσινο τσάι κατά τη διάρκεια της ημέρας τους το οποίο είναι διαθέσιμο σε αυτές ανά πάσα στιγμή μιας και μπορούν να το προμηθευτούν έτοιμο και ζεστό ακόμα και από μηχανήματα στους δρόμους.

6. Αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά και το κρέας

Οι Ιαπωνέζες τρώνε κρέας αλλά όχι τόσο πολύ όσο τρώμε εμείς. Πέρα από αυτό τα γαλακτοκομικά δεν αποτελούν κομμάτι της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας και ακόμα εξακολουθούν να μην καταναλώνονται συχνά.

 faysbook.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα