Μην χασετε

6 καλοκαιρινές τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Μια υγιεινή διατροφή που βοηθάει στη απώλεια του περιττού βάρους πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει φρέσκες τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλές σε λιπαρά ή θερμίδες.Το καλοκαίρι προσφέρει πολλές νόστιμες τροφές που αν τις εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο θα μπορέσουμε να χάσουμε κιλά και λίπος εύκολα και χωρίς να κάνουμε σκληρές δίαιτες.

1.Καρπούζι

Το καρπούζι χάρη στην μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό όχι μόνο μας βοηθά να αισθανθούμε καλύτερα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αλλά μας κρατά μακριά από τα παχυντικά γλυκά.

2.Μάνγκο

Advertisements

Το μάνγκο είναι ένα φρούτο που μπορούμε να καταναλώσουμε τόσο στις σαλάτες όσο και στα καλοκαιρινά γεύματα. Το μάνγκο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του σακχάρου στο αίμα ενώ χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει βοηθά στην ρύθμιση των ορμονών και στο κάψιμο του λίπους.

3.Αγγούρι

Το αγγούρι είναι 95% νερό για αυτό έχει φυσικές διουρητικές ικανότητες που βοηθούν ενάντια στην κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο στην κοιλιά. Είναι ιδανικό για φρέσκιες και νόστιμες σαλάτες που συνοδεύουν το καθημερινό γεύμα.

4.Αγκινάρα

Οι αγκινάρες δεν περιέχουν πολλές θερμίδες αλλά είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Είναι ιδανικές για τους χορτοφάγους αλλά και όσους ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή για να χάσουν το περιττό βάρος.

Advertisements

5.Λάχανο

Το λάχανο βοηθάει στην απώλεια βάρους χάρη στην περιεκτικότητά του σε ιχνοστοιχεία και νερό που λειτουργούν ενάντια στην κατακράτηση υγρών. Είναι ιδανικό για τις καλοκαιρινές σαλάτες αλλά και για μεσογειακά γεύματα.

6.Κολοκυθάκια

Πλούσια σε φυτικές ίνες τα κολοκυθάκια δεν περιέχουν πολλές θερμίδες ενώ μπορούν να συνοδέψουν τις σαλάτες σας και τα γεύματά σας αντικαθιστώντας άλλα τρόφιμα πιο παχυντικά.

joytv.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα