Μην χασετε

6 τρόφιμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο καθάρισμα του σπιτιού σου

Αν και τα οικιακά καθαριστικά θεωρούνται ασφαλή, τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού γενικής χρήσης είναι δυνητικά τοξικά και μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Ευτυχώς, μπορείς εύκολα να τα αντικαταστήσεις με ασφαλέστερα, φιλικά προς το περιβάλλον που λειτουργούν πραγματικά.

Advertisements

Μάθε ποια φυσικά καθαριστικά για το σπίτι μπορείς να δανειστείς απευθείας από το ντουλάπι των τροφίμων σου.

Λεμόνια

Ένα μείγμα χυμού λεμονιού, φλούδας και νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων. Τοποθέτησε μέσα ένα ακάλυπτο μπολ και βάλε το φούρνο να δουλέψει σε υψηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά. Άφησε την πόρτα κλειστή για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε ο ατμός από το νερό να μην ξεφύγει. Τέλος, σκούπισε το φούρνο μικροκυμάτων με μια καθαρή πετσέτα.

Μπανάνες

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπανάνες για να κάνεις μια παγίδα για τις μύγες των φρούτων. Βάλε μια παλιά μπανάνα και λίγο σαπούνι πιάτων μέσα σε ένα βάζο. Στη συνέχεια, ρίξε ένα φύλλο χαρτιού (αφού του δώσεις σχήμα χοάνης) και κόλλησέ το έτσι ώστε να διατηρήσει το σχήμα και εφάρμοσε το στο άνοιγμα του βάζου. Η γλυκιά μυρωδιά της μπανάνας θα προσελκύσει τις μύγες και το χωνί και το σαπούνι θα τις κάνει να δυσκολευτούν να βγουν από το βάζο.

Ρύζι

Εάν έχεις μπουκάλια ή βάζα ακανόνιστου σχήματος που είναι δύσκολο να καθαριστούν, το ρύζι μπορεί να χρησιμεύσει ως τέλειο μέσο καθαρισμού. Χρησιμοποίησε ακατέργαστο, άψητο ρύζι και λίγο σαπουνόνερο για να φτάσεις στις περιοχές που μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις αυτό το μείγμα σε ένα βάζο και να το κουνήσεις κυκλικά.

 

Σόδα

Αυτό το δημοφιλές αναψυκτικό δημιουργεί ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό. Ρίξε το πάνω στον καθρέφτη του μπάνιου σου και μετά σκούπισε το με ένα σφουγγάρι. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις τα κοσμήματά σου, τον πάγκο σου ή να αφαιρέσεις λεκέδες από τα ρούχα σου.

Advertisements

Κρεμμύδια

Η χρήση κρεμμυδιών είναι ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τη σχάρα σου χωρίς χημικά. Τοποθέτησε μισό κρεμμύδι σε ένα πιρούνι και τρίψε το στη σχάρα. Αυτό θα αφαιρέσει εύκολα τη βρωμιά και δεν θα χρειαστεί πολύ τρίψιμο.

Τσάι

Το μαύρο τσάι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει και να προσθέσει λάμψη στα ξύλινα πατώματα. Ρίξε λίγο τσάι στον κάδο της σφουγγαρίστρας και άφησέ το να κρυώσει. Το ταννικό οξύ στο τσάι θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις τα ξύλινα δάπεδα, αλλά δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς για το σφουγγάρισμα των πλαστικοποιημένων δαπέδων.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα