Μην χασετε

6 τρόποι για να οργανώσεις και να εξοικονομήσεις χώρο στο πάγκο της κουζίνας

Μήπως ο πάγκος της κουζίνας σου έχει γεμίσει από τα πράγματα που έχεις μονίμως τοποθετημένα πάνω του; Μη φοβάσαι, δεν είσαι η μόνη. Πολλές φορές οι συσκευές και τα μικροπράγματα που χρησιμοποιούμε μπορούν να γεμίσουν όλο το χώρο.

Ωστόσο, όταν μαγειρεύεις χρειάζεσαι χώρο για να μπορείς να κινείσαι άνετα. Εάν λοιπόν θέλεις να οργανώσεις και να εξοικονομήσεις χώρο στο πάγκο της κουζίνας σου, δες παρακάτω μερικές εύκολες προτάσεις.

 

Χρησιμοποίησε ένα ράφι μπαχαρικών

Τοποθέτησε ένα ράφι για τα μπαχαρικά σου στο εσωτερικό μέρος της πόρτας ενός ντουλαπιού. Έτσι πέρα από χώρο στη κουζίνα σου θα μπορέσεις να εξοικονομήσεις και χρόνο καθώς όλα σου τα μπαχαρικά θα είναι οργανωμένα και θα μπορείς να τα βρεις πολύ πιο εύκολα. Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικές βάσεις για μπαχαρικά που υπάρχουν στο εμπόριο.

Advertisements

Αποθήκευσε τις βάσεις κοπής μαζί

Χρησιμοποίησε ένα ράφι οργάνωσης για να αποθηκεύσεις τις βάσεις κοπής μαζί αντί να τις έχεις μόνιμα στον πάγκο της κουζίνας σου. Μαζί τους μπορείς να τοποθετήσεις και διάφορες ρηχές φόρμες ψησίματος για επιπλέον εξοικονόμηση χώρου στη κουζίνα σου.

 

Χρησιμοποίησε τις γωνίες της κουζίνας σου

Πρόσθεσε extra ράφια σε νεκρές γωνίες της κουζίνας σου. Με αυτό το τρόπο θα αποκτήσεις έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο που όμως θα είναι πολύ εύκολα προσβάσιμος. Μπορείς να φυλάξεις σε αυτά πιο κοντά αντικείμενα, όπως τα πιάτα και τα μπολ που θέλεις να έχεις εύκαιρα.

Χρησιμοποίησε ένα κουρτινόξυλο

Μια πολύ απλή και γρήγορη λύση για να εξοικονομήσεις λίγο χώρο στη κουζίνα σου είναι να χρησιμοποιήσεις ένα κουρτινόξυλο. Μπορείς να το κρεμάσεις μπροστά από το παράθυρο της κουζίνας ή στο κάτω μέρος από τα πάνω ράφια. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το κουρτινόξυλο για να κρεμάσεις ξύλινες κουτάλες, μαχαίρια και διάφορα άλλα σκεύη μαγειρικής.

 

Advertisements

Χρησιμοποίησε βοηθητικά έπιπλα

Ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποσυμφορήσεις το πάγκο της κουζίνας σου είναι να προσθέσεις αποθηκευτικό χώρο με μια ραφιέρα τροφίμων. Εάν η πάνω του πλευρά είναι επίπεδη μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σαν επιπλέον λειτουργικό χώρο για την κουζίνα σου. Προτίμησε μια ραφιέρα τροφίμων που να έχει φρένα στα ροδάκια της καθώς θα σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη.

Ράφια αποθήκευσης σε ψυγείο

Καθώς η ανάγκες για αποθηκευτικούς χώρους ολοένα και μεγαλώνουν, εμφανίζονται στο εμπόριο νέες λύσεις. Μια από τις πιο έξυπνες είναι ραφιέρες που τοποθετούνται στο πλάι του ψυγείου στις οποίες μπορείς να αποθηκεύσεις διάφορα μικροπράγματα. Η λύση αυτή είναι τέλεια για όσους νοικιάζουν και δεν θέλουν να κάνουν ζημιά στους τοίχους προσθέτοντας ράφια.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα