Μην χασετε

6 πράγματα που πρέπει να προσέχουμε όταν βάζουμε πλυντήριο ρούχων

Το πλυντήριο ρούχων ίσως είναι η πιο σημαντική μας οικιακή συσκευή. Σίγουρα μας λύνει τα χέρια σχετικά με το πλύσιμο των ρούχων Γι’ αυτό θα πρέπει να το προσέχουμε για να έχουμε!

Εάν λοιπόν θέλετε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο πλυντήριο και να το διατηρήσετε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα παρακάτω!

 

Φερμουάρ

Τα φερμουάρ των ρούχων σας μπορούν να πιαστούν στο τύμπανο του πλυντηρίου και να το κάνουν ζημιά ή να καταστρέψουν κάποιο από τα υπόλοιπα ρούχα σας. Δεν πρέπει λοιπόν να αφήνετε το ρούχο να πλυθεί με ανοιχτό το φερμουάρ. Εάν πρόκειται να πλύνετε ρούχα με φερμουάρ, βεβαιωθείτε ότι η λαβή του είναι τραβηγμένη προς τα πάνω.

Advertisements

 

Σουτιέν

Τα σουτιέν είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα αντικείμενα στο πλύσιμο. Πολύ συχνά τα σύρματα που έχουν τα σουτιέν ευθύνονται για τις τρύπες που δημιουργούνται στα άλλα ρούχα κατά το πλύσιμο. Επίσης το σύρμα τους μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και στο τύμπανο του πλυντηρίου.

Για να αποφύγετε λοιπόν τα οποιαδήποτε προβλήματα δημιουργούνται από τα σουτιέν, είτε δεν πρέπει να τα πλένετε μαζί με τα άλλα ρούχα, είτε να τα βάλετε σε ένα δίχτυ ή σε μια μαξιλαροθήκη μέσα!

Advertisements

 

Κέρματα

Ένα άλλο αντικείμενο που θέτει σε κίνδυνο το πλυντήριο σας είναι τα νομίσματα. Σε όλους μας έχει συμβεί να ξεχνάμε κέρματα στις τσέπες μας και να μην τα βγάζουμε, πριν να βάλουμε τα παντελόνια ή τα μπουφάν στο πλυντήριο. Εκτός από τον ενοχλητικό θόρυβο, καθώς γυρίζει ο κάδος, τα κέρματα μπορούν να χαλάσουν την αντλία αποστράγγισης.

 

 

Υγρά ρούχα

Το να αφήσετε βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πλυσίματος θα προκαλέσει δυσάρεστες οσμές και πιθανώς μούχλα τόσο στα ρούχα όσο και στο πλυντήριο σας. Βγάλτε τα ρούχα μόλις τελειώσει το πλυντήριο. Αφήστε πάντα την πόρτα του πλυντηρίου σας ανοιχτή.

 

Advertisements

Υπερβολική χρήση απορρυπαντικού

Η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού δεν σημαίνει ότι θα καθαρίσει καλύτερα τα ρούχα σας! Αυτό που θα συμβεί είναι να αφήσει υπολείμματα με άσπρες κηλίδες στα ρούχα. Εάν λοιπόν σας συμβεί αυτό τότε θα πρέπει να ξαναπλύνετε τα ρούχα σας. Επίσης μία άλλη συνέπεια είναι ότι τα υπολείμματα του απορρυπαντικού στο πλυντήριο μπορεί να προκαλέσουν μούχλα με το πέρασμα του χρόνου.

 

Υπερφόρτωση πλυντηρίου

Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο σας. Δεν πρόκειται να κερδίσετε χρήματα, βάζοντας λιγότερα πλυντήρια αλλά αν υπερφορτώνεται συχνά το πλυντήριο σας τότε ο κάδος θα καταστραφεί. Ο κατασκευαστής συστήνει τα κιλά που αντέχει το κάθε πλυντήριο. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι τα μάλλινα ρούχα ή τα τζιν όταν βρέχονται αυξάνονται σε όγκο!

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα