Μην χασετε

6 διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τα φακελάκια τσαγιού

Μπορεί να είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς, αλλά οι πρόγονοί μας από το 1500 π.Χ. έπιναν τσάι. Και τώρα, αιώνες αργότερα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κατανάλωση διαφορετικών τύπων τσαγιού έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι μπορεί να βοηθήσει σε πολλές καταστάσεις στο σπίτι.

Μπορεί να βοηθήσει με τα σπυράκια και την ακμή.

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ιδανικό αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με σπυράκια και ακμή. Μπορείτε να αναμίξετε το περιεχόμενο από 2 φακελάκια με ζεστό νερό και μέλι για να δημιουργήσετε μια φυσική μάσκα προσώπου. Αφήστε την στο πρόσωπο για 20 λεπτά και δείτε την ερυθρότητα και τον ερεθισμό να εξαφανίζονται.

Μπορεί να ανακουφίσει τον πονόδοντο.

Advertisements

Ένας εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από τον επώδυνο πονόδοντο είναι η τοπική χρήση τσαγιού μέντας. Επειδή έχει αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές ιδιότητες, ένας ελαφρώς ζεστό φακελάκι τσαγιού μπορεί να πιεστεί στο δόντι μέχρι να εξαφανιστεί ο πόνος.

Μπορεί να ανακουφίσει τις ερεθισμένες θηλές μετά το θηλασμό.

Ο θηλασμός είναι μια μαγική στιγμή σύνδεσης μεταξύ μιας μητέρας και του μωρού της, αλλά δεν είναι πάντα ανώδυνος. Σε αυτήν την περίπτωση, το τσάι μέντας μπορεί επίσης να είναι μια καλή θεραπεία για ερεθισμένες θηλές: απλώς φτιάξτε μια ζεστή κομπρέσα με φακελάκι τσαγιού και εφαρμόστε την απαλά.

Μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και τα κόκκινα μάτια.

Μετά από μια νύχτα κακού ύπνου, δεν είναι ασυνήθιστο να ξυπνάτε με πρήξιμο και κόκκινα μάτια. Αλλά μια κρύα κομπρέσα πράσινου τσαγιού μπορεί να σας βοηθήσει.

Advertisements

Θα βοηθήσει τα φυτά σας να γίνουν πιο υγιή.

Μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού γιατί μπορούν να βελτιώσουν το χώμα και τη υγειά των φυτών σας. Ανακατέψτε με τα άλλα οργανικά απορρίμματα που παράγετε φυσικά στο σπίτι και στη συνέχεια προσθέστε τα στις γλάστρες.

Βοηθά στη θεραπεία μικρών τραυματισμών.

Εάν έχετε παιδιά στο σπίτι, οι μώλωπες και οι γρατζουνιές μπορεί να είναι καθημερινότητα. Για να βοηθήσετε με την ερυθρότητα, το πρήξιμο και τον πόνο, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα κρύο φακελάκι με μαύρο τσάι στον τραυματισμό.

toftiaxa.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα