Μην χασετε

6 έξυπνες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε την αυτοκόλλητη ταινία

Η αυτοκόλλητη ταινία είναι πολύ χρήσιμη για να κλείνετε κούτες, να προστατεύετε τα καλώδια ή να φτιάχνετε προσωρινά κάτι που έχει χαλάσει. Ωστόσο, μπορεί να σας χρησιμεύσει και σε άλλα σημεία του σπιτιού και εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες.

 

Απομακρύνετε τις τρίχες

Φτιάξτε μια μπάλα από αυτοκόλλητη ταινία με τη μεριά που κολλάει προς τα έξω και μαζέψτε εύκολα με αυτή την μπάλα τις τρίχες από όλο το σπίτι. Έτσι δεν θα χρειαστεί να τις πιάσετε με τα χέρια σας και θα κολλήσουν όλες εύκολα πάνω στην ταινία. Μπορείτε επίσης να βάλετε αυτοκόλλητη ταινία πάνω σε ένα ρόλερ σαν αυτά που βάφετε τους τοίχους. Προσθέστε του ένα κοντάρι σκούπας και με αυτό περάστε τα χαλιά και τους καναπέδες για να απομακρύνετε τρίχες από κατοικίδια.

 

Advertisements

Φτιάξτε DIY projects

Με πολύχρωμες αυτοκόλλητες ταινίες μπορείτε να φτιάξετε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Για παράδειγμα, διακοσμήστε τις γλάστρες σας βάζοντας λωρίδες από αυτοκόλλητη ταινία διαφορετικών χρωμάτων.

Φτιάξτε όμορφα βαζάκια χρησιμοποιώντας πολύχρωμες ταινίες

 

Ανοίξτε «ξεροκέφαλα» βαζάκια

Αν έχετε μπουκάλια ή βαζάκια που δεν μπορείτε να τα ανοίξετε εύκολα, χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητη ταινία. Κολλήστε δυνατή ταινία στο πλάι του καπακιού και με την άκρη της ταινίας τραβήξτε με δύναμη. Το καπάκι θα ανοίξει εύκολα.

Ανοίξτε εύκολα τα βαζάκια σας με λίγη ταινία.

 

Advertisements

Κλείστε τρύπες στο σπίτι σας

Αν έχετε παρατηρήσει πως έχετε αρκετά ζωύφια στο σπίτι σας, τότε υπάρχει περίπτωση να έχετε κάποιες τρυπούλες μέσα από τις οποίες μπαίνουν. Βρείτε τις τρυπούλες αυτές και καλύψτε τις με ταινία προσωρινά μέχρι να καταφέρετε να τις κλείσετε.

Χρησιμοποιήστε ταινία για να κλείσετε τρύπες, να διορθώσετε καλώδια και να απομακρύνετε τρίχες.

 

Απομακρύνετε σημάδια από αυτοκόλλητα

Αν έχετε κάποιο σημάδι από αυτοκόλλητο πάνω σε γυάλινη επιφάνεια, τότε μπορείτε εύκολα να το βγάλετε χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητη ταινία. Κολλήστε ένα κομμάτι πάνω στην περιοχή και τραβήξτε την ταινία μερικές φορές. Η ταινία θα αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του υπολείμματος κόλλας και στη συνέχεια μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα τα υπολείμματα με ένα πανάκι και λίγο απορρυπαντικό.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα