Μην χασετε

6 έξυπνα tips για να μην έχεις πια σκασμένα χέρια

Τα σκασμένα χέρια είναι κάτι εξαιρετικά σύνηθες ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Θα σου δείξω έξι εύκολους τρόπους για να προστατέψεις τα χέρια σου και πριν ακόμα αφυδατωθούν αλλά και μετά για να επανέλθουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Η καθημερινή επαφή με ζεστό νερό αφαιρεί τα προστατευτικά λιπίδια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται αφυδατωμένα, τραχιά και να σκάνε αφήνοντας τα εκτεθειμένα με πληγές.

Δες πως θα αποτρέψεις αυτή τη φθορά, παρακάτω.

1. Απέφυγε το ζεστό νερό

Το ζεστό νερό αφαιρεί περισσότερα λιπίδια από την επιδερμίδα των χεριών και επιδεινώνει την αφυδάτωση τους. Προτίμησε χλιαρό νερό αντ’ αυτού που είναι πολύ πιο ανεκτό από την επιδερμίδα. Ιδανικά να φοράς γάντια κάθε φορά που πλένεις πιάτα ή ρούχα. Δες εδώ 5 Λάθη που κάνεις όταν πλένεις τα χέρια σου!

Advertisements

2. Μην τρίβεις με την πετσέτα τα χέρια

Προσπάθησε να σκουπίζεις ταμποναριστά με μια πετσέτα τα χέρια σου και να μην τα τρίβεις καθώς έτσι τα προστατεύεις από μια ενδεχόμενη πληγή που μπορεί να δημιουργηθεί. Ιδανικά, επίλεξε μια απαλή βαμβακερή πετσέτα για όσο το δυνατόν μικρότερη τριβή.

3. Βάλε βαζελίνη αμέσως μετά το πλύσιμο

Η βαζελίνη είναι η πιο απλή κρέμα που μπορείς να βάλεις στα χέρια σου ώστε να τα ενυδατώσεις σε μεγάλο βαθμό. Μπορείς να τη φοράς όσες φορές την ημέρα θέλεις. Μαλακώνει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια και τα βοηθά να επανακτήσουν την ελαστικότητά τους.

Advertisements

4. Όχι στην απευθείας έκθεση σε χημικά προϊόντα

Τα χημικά καθαριστικά επιβαρύνουν κατά πολύ την υγεία των χεριών μας. Απόφυγε την απευθείας έκθεση με το δέρμα για να τα προστατέψεις. Τα γάντια μιας χρήσης ή τα ενισχυμένα γάντια πολλών χρήσεων είναι ιδανικά για να σε προστατέψουν.

5. Απαλή ενυδατική κρέμα για σκασμένα χέρια

Μία απλή ενυδατική κρέμα από το φαρμακείο θα κάνει τη διαφορά,ειδικά αν την εφαρμόζεις στα στεγνά χέρια σου αμέσως μετά την επαφή με το νερό. Έτσι θα βοηθάς την επιδερμίδα να μένει ενυδατωμένη και απαλή.

Advertisements

6. Πάντα γάντια στα σκασμένα χέρια

Τα γάντια είτε μιας χρήσης είτε πολλών χρήσεων, πρέπει να γίνουν ένα με τα χέρια σου στις καθημερινές δουλειές, ειδικά όταν πρόκειται για άμεση επαφή με το νερό. Να προσέξεις να μην έχουν ταλκ, καθώς η πούδρα αυτή ερεθίζει τα χέρια και επιδεινώνει τις πληγές.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα