Μην χασετε

5 τρόποι για να αποφύγετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά

Θέλουν κι αυτά τη δική της φροντίδα.

Advertisements

Είμαι σίγουρη ότι καμία γυναίκα δεν αφήνει τα μαλλιά της απεριποίητα. Ακόμα κι όσες δεν τα βάφουν ή δεν είναι fans του κομμωτηρίου φροντίζουν για τα μαλλιά τους, διατηρώντας τα καθαρά κι ενυδατωμένα. Στην περιποίηση των μαλλιών ακόμα και το βούρτσισμα ή το conditioner είναι σημαντικό κομμάτι της. Πολλές φορές όμως συμβαίνει από την πολύ περιποίηση το αποτέλεσμα να είναι αντίθετο του επιθυμητού. Πώς όμως μπορούμε να αποφύγουμε την ταλαιπωρία των μαλλιών μας. Η απάντηση κρύβετε σε μικρά μυστικά που ίσως να μην έχουν περάσει από το μυαλό σας ότι συμβάλλουν στην ταλαιπωρία των μαλλιών σας.

1. Αρχικά πρέπει να ξέρετε καλά τα μαλλιά σας. Όπως ξέρετε τι νούμερο παπούτσι φοράτε, έτσι πρέπει να ξέρετε και τον τύπο των μαλλιών σας. Είναι λιπαρά, είναι ξηρά; Έτσι θα αγοράζεται προϊόντα ειδικά για τον συγκεκριμένο τύπο και τα μαλλιά σας θα είναι “ευχαριστημένα”.

2. Μην το παρακάνετε με το λούσιμο. Δεν σημαίνει ότι αν λούζεστε κάθε μέρα τα μαλλιά σας θα είναι πιο λαμπερά. Ανάλογα πάλι με τον τύπο των μαλλιών σας βρείτε την κατάλληλη συχνότητα λουσίματος.

3. Η τυλιγμένη πετσέτα γύρω από τα μαλλιά μετά το λούσιμο δεν είναι ότι καλύτερο. Ίσως να μην το έχετε σκεφτεί αλλά τα βρεγμένα μαλλιά σπάνε πιο εύκολα. Και μέσα στην πετσέτα είναι αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Χρησιμοποιήστε τη για να τραβήξετε το πολύ νερό από τα μαλλιά σας, με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις και στεγνώστε τα με το σεσουάρ.

4. Πριν το σεσουάρ χρησιμοποιήστε ένα λάδι για heat protection. Θα δείτε ότι τα μαλλιά σας θα είναι λαμπερά χωρίς πολύ κόπο.

5. Αποφύγετε να πιάνετε τα μαλλιά σας συχνά με λαστιχάκι ή κοκαλάκι. Ναι, είναι η εύκολη λύση, αλλά αν γίνεται συνέχεια οι τρίχες θα σπάσουν.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα