Μην χασετε

5 μυστικά για να βάψετε σωστά τα Πασχαλινά σας αυγά: Χωρίς να βάψετε όλη την κουζίνα, τα ρούχα αλλά και τα χέρια σας

Είστε από εκείνους που λατρεύουν τις παραδόσεις και τις τηρούν πάση θυσία; Τότε σίγουρα αυτό το Πάσχα θα βάψετε αυγά, είτε κόκκινα παραδοσιακά είτε οποιοδήποτε άλλο χρώμα σας αρέσει. Για να γίνουν τέλεια χωρίς να βάψετε όλη την κουζίνα, τα ρούχα αλλά και τα χέρια σας, ακολουθήστε τα 5 παρακάτω μυστικά! 

 

Μην χρησιμοποιήσετε ολόφρεσκα αυγά

Όλα τα αυγά έχουν πάνω ημερομηνία λήξης. Χρησιμοποιήστε τα αυγά που λήγουν πιο σύντομα και όχι σε μεγάλο χρονικό διάστημα από τη μέρα που θα τα φτιάξετε, ώστε να μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε εύκολα. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας που ισχύει κάθε φορά που προορίζουμε τα αυγά μας για βράσιμο και ειδικά αν πρόκειται να τα βράσουμε πολύ καλά και όχι μελάτα. Η εξήγηση είναι απλή: όσο περνάει ο καιρός, το αυγό χάνει  το διοξείδιο του άνθρακα και την υγρασία του οπότε ξεκολλάει πιο εύκολα από την μεμβράνη που καλύπτει το ασπράδι

 

Advertisements

Το ξίδι είναι ο καλύτερος σας φίλος (όχι γι’αυτό που νομίζετε)

Εκτός ότι το ξίδι βοηθάει τα αυγά να βράσουν χωρίς να σπάσουν, υπάρχει κι άλλος λόγος για τον οποίον δεν πρέπει να ξεχάσετε να ρίξετε λίγο μέσα στην κατσαρόλα: το ξίδι θα βοηθήσει την βαφή σας να κάτσει καλύτερα και να διαρκέσει περισσότερο στην επιφάνεια του αυγού. Αν μάλιστα θέλετε εντονότερο και πιο φωτεινό χρώμα, προσθέστε λίγο περισσότερο ξίδι απ’ότι συνήθως.

Προτιμήστε βαφές για ζεστό νερό

Προσωπικά προτιμώ τον φυσικό τρόπο βαφής όπως τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που σας δίνουν όμορφα παστέλ αυγά ή λαχανικά και μπαχαρικά όπως παντζάρια, κρεμμύδια ή κουρκουμά.

Αν επιμένετε στις βαφές του εμπορίου, καλύτερα να επιλέξετε μία βαφή ζεστού νερού καθώς θα δώσει πιο έντονο και σταθερό χρώμα στα αυγά σας.

Φροντίστε τα αυγά σας ώστε να τρώγονται

Βράστε σωστά τα αυγά σας ώστε να μην πρασινίσει ο κρόκος: Βάλτε τα αυγά σε μία κατσαρόλα με νερό βρύσης και ξίδι. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, κατεβάστε την κατσαρόλα και κλείστε την με καπάκι. Μετρήστε 13-14 λεπτά και κρυώστε τα αυγά σας με κρύο νερό.

Advertisements

 

Αν βράσετε τα αυγά σας με φυσικά χρώματα όπως είπαμε παραπάνω, τότε ακόμα και να έχει περάσει η βαφή στο ασπράδι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν τα έχετε βάψει με χημικές βαφές, καλύτερα να καθαρίσετε το ασπράδι σε περίπτωση που έχει περάσει η βαφή μέσα.

Τέλος, ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουμε είναι να αφήνουμε τα βρασμένα αυγά εκτός ψυγείου. Βάψτε τα αυγά σας, αφήστε τα να στεγνώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο για να τα συντηρήσετε σωστά και να μην έχετε απρόοπτα στο Πασχαλινό σας τραπέζι.

 

Αφαιρέστε εύκολα τις βαφές από τα χέρια σας

Βάψατε τα αυγά σας βιαστικά και τώρα γίνεται ένας πανικός τόσο στην κουζίνα όσο και στα χέρια σας; Don’t worry!

Ποτίστε μια πετσέτα κουζίνας με μπόλικο ξίδι και σκουπίστε καλά τα χέρια σας και τους πάγκους της κουζίνας. Αν οι λεκέδες επιμένουν, βάλτε σε ένα μπολ 3 κ.σ. μαγειρική σόδα και 2 κ.σ. νερό και κάντε ένα scrub στα χέρια και τις επιφάνειες. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν στο λεπτό!

 

Advertisements

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα