Μην χασετε

5 λόγοι που δεν έχεις τα μαλλιά που πάντα ονειρευόσουν!

Υπάρχουν (κι) αυτές οι μέρες που η αυτοπεποίθησή σου δεν είναι στα ύψη, όλα σου φταίνε και τα μαλλιά σου είναι στα χειρότερα τους! Κι όμως, εκτός από τις κλασικές αιτίες- εξωτερικές επιθέσεις-  όπως η υγρασία και το γεγονός οτι ξεχνάς να τα ενυδατώσεις σωστά με τα ειδικά προϊόντα, υπάρχουν 5 ακόμη λόγοι που αγνοείς πως ευθύνονται για τη bad hair day!

Advertisements

Δες τους όλους παρακάτω:

– Τα πιάνεις συνέχεια ψηλά σε κοτσίδα

Μπορείς οι ψηλοί κότσοι και οι κοτσίδες να είναι από τα αγαπημένα σου χτενίσματα, ιδιαίτερα τώρα που η θερμοκρασία είναι υψηλή, όμως, το να πιάνεις τα μαλλιά σου ψηλά, κάθε μέρα, στο ίδιο ύψος και αρκετά σφιχτά, μπορεί να αποβεί «μοιραίο» για την υγεία τους. Απαλό χτένισμα, πιο χαλαρό πιάσιμο, αλλαγή θέσης («παίξε» με το πιο χαμηλό ή ψηλό ύψος) και φυσικά ένα μικρό διάλειμμα πού και πού δε βλάπτει…

– Χρησιμοποιείς λάθος λαστιχάκια για να τα πιάσεις

Τα λαστιχάκια με μεταλλικές λεπτομέρειες είναι ανάμεσα στους «κύριους» ενόχους που προκαλούν καθημερινή φθορά στα μαλλιά. Γι αυτό το λόγο, προτίμησε να χρησιμοποιείς υφασμάτινα λαστιχάκια ή αυτά με γάντζους προκειμένου να μην σπας τις τρίχες των μαλλιών σου!

– Τα στεγνώνεις (άγρια) με πετσέτα και τα χτενίζεις ενώ είναι ακόμη βρεγμένα

Ξεκινάμε με τα δεδομένα: Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο «σπάσιμο» απ’ ότι τα στεγνά. Γι αυτό το λόγο απόφυγε να τα χτενίζεις αμέσως μετά το μπάνιο αλλά και να τα στεγνώνεις με πετσέτα . Κι όπως σου έχουμε ξαναπεί εδώ, η έντονη τριβή τους με την πετσέτα μπορεί να τα φθείρει και να «σπάσει» πολλές από τις τρίχες, ενώ παράλληλα, μπορεί να είναι η κύρια αιτία εμφάνισης φριζαρίσματος ή ψαλίδας.

– Τα μαλλιά σου «υποφέρουν» από τον ήλιο και εσύ δεν τα βοηθάς

Advertisements

Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, τα μαλλιά μας χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία και φροντίδα, όπως ακριβώς και η επιδερμίδα μας, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το συνδυασμό ήλιος- αλάτι- υγρασία. Γι αυτό το λόγο, αν κάθεσαι στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, φρόντισε να τα προστατεύεις με τα ειδικά αντηλιακά μαλλιών ή να φοράς καπέλο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάς πως ένα λαδάκι για τα μαλλιά είναι από τα must-have της καλοκαιρινής τσάντας σου!

– Τα πειράζεις συνέχεια…

Last but not least! Μπορεί, να λατρεύεις τα μαλλιά σου, όμως το να τα πιάνεις συνέχεια, πόσο μάλλον να περνάς τα χέρια σου ανάμεσα τους μπορεί να ευθύνεται α)για το ότι γίνονται πολύ γρήγορα λιπαρά και β) για το ότι φριζάρουν!

queen.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα