Μην χασετε

5 συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε για να διατηρείτε το σπίτι σας πάντα τακτοποιημένο

Μερικοί άνθρωποι οργανώνουν τα ρούχα τους σύμφωνα με το χρώμα, ενώ άλλοι τα αφήνουν να στοιβάζονται στη ντουλάπα τους. Τα μπαχαρικά σε ορισμένα σπίτια ταξινομούνται σε βαζάκια με επεξηγηματικές ετικέτες, ενώ σε κάποια άλλα σπίτια, οι πιθανότητες να βρεθεί η δεύτερη κάλτσα σε ένα ζευγάρι, είναι ελάχιστες.

Συχνά, αυτό οφείλεται στις συνήθειες μας, πολλές από τις οποίες δεν τις παρατηρούμε και τις θεωρούμε ακίνδυνες. Αυτές όμως είναι που μετατρέπουν τα σπίτια μας σε αιώνια καταφύγια ακαταστασίας .

Σε αυτή τη λίστα μπορείς να δεις κάποιες συνήθειες που έχουν πολλοί άνθρωποι χωρίς να το καταλαβαίνουν και οι οποίες με τη σειρά τους αναιρούν όλες τις προσπάθειές τους να διατηρήσουν τα σπίτια τους τακτοποιημένα.

Δες λοιπόν τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στο σπίτι σου.

Advertisements

Κρεμάς ρούχα στην είσοδο του διαμερίσματος

Το πρώτο πράγμα που προσελκύει την προσοχή στην είσοδο του διαμερίσματος είναι η συλλογή των ρούχων όπως μπουφάν που κρέμονται σε καλόγερους στο διάδρομο. Και αυτό επειδή μια μέρα, μπορεί να φορέσεις ένα παλτό, την επόμενη μέρα να το αλλάξεις με ένα σακάκι και την τρίτη ημέρα να φορέσεις ένα μπουφάν. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αποθήκευση όλων των τύπων ρούχων (χειμερινά-καλοκαιρινά) σε ένα μέρος, το οποίο τραβά την προσοχή του επισκέπτη και κάνει το σπίτι να φαίνεται ακατάστατο.

Υιοθέτησε τη συνήθεια να βάζεις τα πανοφόρια σε μια ντουλάπα αμέσως μετά την είσοδο σου από έξω. Άφησε μόνο τα ρούχα που είναι κατάλληλα για την τρέχουσα σεζόν. Αποθήκευσε τα υπόλοιπα σε σακούλες και βάλε τα στο πάνω ράφι.

Αφήνεις ανοιχτό τον καναπέ-κρεβάτι

Οι ένοικοι μικρών διαμερισμάτων χρησιμοποιούν συχνά καναπέδες αντί για κρεβάτια, αλλά ξεχνούν ότι αυτό το είδος επίπλων είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του δωματίου. Αυτό το ογκώδες αντικείμενο καταλαμβάνει πολύ ελεύθερο χώρο όταν ξεδιπλώνεται και δίνει στο δωμάτιο μια ακατάστατη εμφάνιση. Μην είσαι τεμπέλα, μαζεψέ τον αφού κοιμηθείς και φρόντισε να μετατρέψεις αυτήν τη ρουτίνα σε καθημερινή συνήθεια.

Έχεις όλες τις μικρές συσκευές πάνω στον πάγκο της κουζίνας

Η αφθονία των οικιακών συσκευών που παρατάσσονται στη σειρά στον πάγκο δημιουργεί το εφέ του οπτικού θορύβου. Οποιαδήποτε συμφόρηση μικρών αντικειμένων φαίνεται χαοτική και δημιουργεί χαμό. Μη γεμίζεις τον πολύτιμο χώρο της κουζίνας, είναι καλύτερα να κρατήσεις χώρο για να μπορείς να μαγειρέψεις άνετα, αποθηκεύοντας τις μικρές οικιακές συσκευές, στο ντουλάπι ή στα ράφια της κουζίνας.

Aφήνεις διάσπαρτα διάφορα μικρά αντικείμενα στην κουζίνα

Οι αρωματικές σάλτσες και τα καρυκεύματα εμπνέουν τους ανθρώπους να δημιουργήσουν μαγειρικά αριστουργήματα, αλλά η διατήρησή τους στην κουζίνα είναι στην πραγματικότητα αρκετά δύσκολη. Η πληθώρα των βάζων και των μπουκαλιών μπαχαρικών, τα οποία τοποθετούνται τυχαία σε όλες τις επιφάνειες της κουζίνας, δεν έχουν κάνει ποτέ καμία κουζίνα να φαίνεται καθαρή.

Advertisements

Αφήνεις τα παπούτσια στο χολ ή στην είσοδο του διαμερίσματος αντί να τα βάλεις σε μια ντουλάπα

Ο διάδρομος ή το χολ είναι η επαγγελματική κάρτα οποιουδήποτε σπιτιού που είτε ενισχύει τη διάθεση του ιδιοκτήτη μετά από μια δύσκολη εργάσιμη ημέρα ή αντίθετα φέρνει θλίψη. Η συσσώρευση παπουτσιών που είναι χαοτικά απλωμένη στο πάτωμα, δημιουργεί μια πλήρη ακαταστασία στο χώρο. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι έχεις αρκετούς χώρους αποθήκευσης παπουτσιών (ράφια, ντουλάπες παπουτσιών κ.λπ.) ή αλλιώς μπορείς να επενδύσεις σε μια «έξυπνη» παπουτσοθήκη.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα