Μην χασετε

5 σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεσαι σε μια βαρετή σχέση

Άλλοι το λένε «∈ρωτα», άλλοι «ενθουσιασμό», κάποιοι το μπερδεύουν με την αγάπη, άλλοι πάλι το ζουν με πάθος. Ότι και να είναι πάντως διαφέρει από άτομο σε άτομο και από σχέση σε σχέση. Δεν υπάρχει μυστική συνταγή που να σου δείξει τον τρόπο για το πετυχημένο «μαζί», ούτε που θα σου εγγυάται αν θα δουλέψει το μεταξύ σας για πολύ ή λίγο καιρό. Το μόνο σίγουρο είναι πως εσύ και το ταίρι σου γνωρίζετε  τι είναι αυτό το κάτι που σας έφερε κοντά και σας ενώνει.

Κάποιες φορές όμως αυτό το «κάτι» αρχίζει να φθίνει, χάνοντας το ενδιαφέρον του πρώτου καιρού, άσχετα αν είστε μαζί 7 μήνες ή 7 χρόνια. Είτε ο ένας, είτε και οι δύο έχετε αλλού  την προσοχή σας στραμμένη, αφήνοντας την σχέση να περάσει στην απόλυτη παρακμή. Χωρίς να το έχεις καταλάβει, έχεις βρεθεί να συνηθίζεις να ζεις με έναν άνθρωπο που στην ουσία δεν σε συγκινεί ιδιαίτερα πια. Και αν ακόμα δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ή απλώς κάνεις ότι δεν το βλέπεις, τα παρακάτω σημάδια φωνάζουν από μακριά πως βρίσκεσαι σε μια βαρετή σχέση. Ακόμα να τα ακούσεις;

Δεν αγκαλιάζεστε πλέον συχνά. Οι αγκαλιές είναι για τους ρομαντικούς και όπως φαίνεται εσύ δεν τις έχεις και τόση ανάγκη, αφού έπαψες να την αναζητάς στο άλλο σου μισό. Ακόμα και εκείνος που δεν μπορούσε να κλείσει μάτι χωρίς να σε έχει στην αγκαλιά του, τώρα κοιμάται σαν πουλάκι με γυρισμένη πλάτη.

Advertisements

Το ίδιο και με το «σ’ αγαπώ». Είναι λες και όποιος το ξεστομίσει, θα του βάλουμε πιπέρι στην γλώσσα. Ναι συμφωνήσατε στην αρχή να το δείχνετε με πράξεις πάρα με λόγια, όμως εσείς το αποφεύγετε σφυρίζοντας αδιάφοροι.

Όσα για τα κομπλιμέντα, τα όμορφα λόγια, έστω την ρημάδα καληνύχτα, αντικατέστησαν τώρα, περισσότερο από ποτέ, σιωπές κι ερωτήσεις στον εαυτό σου όπως, “Υποτίθεται ότι θα είμαι με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής μου;” Ενώ βρίσκεστε διαρκώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι ασχολείστε με άτομα από το παρελθόν σας ή όποιον σας έχει βάλει καρδούλα πρόσφατα.

Προτιμάς να σκρολάρεις στα social παρά να κάνετε σ∈ξ. Όταν τύχει να πέσετε μαζί για ύπνο, γιατί πλέον υπάρχουν άπειρες φορές που πήγατε για ύπνο διαφορετικές ώρες, δεν σε κεντρίζει πια η ιδέα του να κάνετε σ∈ξ, ενώ απολαμβάνει περισσότερο να είσαι συνδεδεμένη στα social ή απλά να κοιμάσαι.

Έχετε σταματήσει να περιποιείστε τον εαυτό σας. Βαριέσαι να φτιάξεις μαλλιά, καλές είναι και οι πιτζάμες με τα αρκουδάκια όλη μέρα, αδιαφορείς αν ξύρισε τα γένια του ή αν του πάει το καινούργιο πουλόβερ που αγόρασε.  Κοινώς έχετε χάσει τον εαυτό σας για μια σχέση που μάλλον δείχνει να τελειώνει.

Advertisements

Θέλεις και άλλες ενδείξεις για να αναθεωρήσεις την μεταξύ σας κατάσταση; Εγώ νομίζω όχι, αν έχεις ήδη τικάρει έστω δύο από τα παραπάνω, τα οποία καλό είναι να εκλείπουν από κάθε υγιή σχέση. 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα