Μην χασετε

5 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν σταματήσεις να καταναλώνεις γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα κύρια οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων περιλαμβάνουν την οικοδόμηση γερών οστών και δοντιών και τη διατήρηση της σωματικής μάζας. Ωστόσο, τα γαλακτομικά είναι πιο σημαντικά για τα παιδιά όταν αρχίζουν να μεγαλώνουν. Οι ενήλικες δεν χρειάζονται απαραίτητα γαλακτοκομικά προϊόντα για να διατηρήσουν μια υγιή ζωή, ειδικά εάν τα αντικαταστήσουν με άλλα τρόφιμα που περιέχουν ανάλογα θρεπτικά συστατικά.

Τι καλό όμως θα μπορούσε να σου συμβεί αν έκοβες τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή σου;

Μπορεί να σταματήσεις να έχεις πονοκεφάλους

Τα τεχνητά καλλιεργημένα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν ημικρανία. Έτσι, εάν δεν είσαι αγχωμένη, κοιμάσαι καλά και έχεις περιορίσει την κατανάλωση καφέ, αλλά εξακολουθείς να έχεις πονοκεφάλους, το γαλακτοκομικά μπορεί να είναι η απάντηση. Προσπάθησε να τα σταματήσεις και οι ημικρανίες σου ενδέχεται να σταματήσουν.

Μπορεί να γίνεις πιο σταθερή συναισθηματικά

Υπάρχουν πολλές ορμόνες στα γαλακτοκομικά που μπορεί να συγκρούονται με τις δικές σου. Όταν αυτές οι ορμόνες αναμειχθούν, οδηγούν σε αλλαγές στη διάθεση. Έτσι, εάν σταματήσεις να τρως γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν θα εκτεθείσαι σε αυτές τις επιπλέον ορμόνες και θα μπορούσες πιθανώς να γίνεις πιο σταθερή συναισθηματικά.

Advertisements

Μπορεί να σταματήσεις να αισθάνεσαι φουσκωμένη

Αποδεικνύεται ότι το 65% των ενηλίκων έχουν μειωμένη ικανότητα πέψης στη λακτόζη. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωσή τους, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων οδηγεί σε φούσκωμα, αέρια και διάρροια. Εάν το παθαίνεις συχνά, μπορεί να είσαι από τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Συζήτησέ το με έναν ειδικό για να σου δώσει μια νέα διατροφή. Όταν προσαρμόσεις τη διατροφή σου ανάλογα, μπορεί να αισθάνεσαι καλύτερα και πιο υγιής και να σταματήσεις να αισθάνεσαι άσχημα – ακόμα και μετά από μεγάλα γεύματα.

Το δέρμα σου μπορεί να καθαρίσει

Άτομα που είναι ευαίσθητα στα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά εξακολουθούν να τα καταναλώνουν, είναι πιθανό να έχουν ακμή. Αποδεικνύεται ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν διάφορες ορμόνες που διεγείρουν την ανάπτυξη της ακμής. Έτσι, εάν έχεις αυτό το πρόβλημα, προσπάθησε να προσαρμόσεις τη διατροφή σου και να μην καταναλώνεις γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μπορεί να χάσεις βασικά θρεπτικά συστατικά

Σίγουρα τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες D και B12. Παρόλο που αυτά είναι τα πιο σημαντικά κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία, θα πρέπει να διασφαλίσεις ότι λαμβάνεις αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Εάν δεν το κάνεις, μπορεί να αρρωσταίνεις πιο εύκολα. Έτσι, εάν αποφασίσεις να μην καταναλώνεις γαλακτοκομικά προϊόντα, προσπάθησε να τα αντικαταστήσεις με άλλα προϊόντα που είναι πλούσια σε αυτά τα συστατικά όπως σαρδέλες, σολομός και τα φυτικά γάλατα.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα