Μην χασετε

5 Πανέμορφοι Τρόποι για να Κρεμάσετε τα Κάδρα σας στον Τοίχο

Τα έργα τέχνης στον τοίχο είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος για να διακοσμήσετε τον χώρο σας και να τον κάνετε να ξεχωρίσει. Είτε πρόκειται για το καθιστικό και την κουζίνα, είτε για τα υπνοδωμάτια μη διστάσετε να εντάξετε λίγη τέχνη που θα τους χαρίσει προσωπικότητα και χαρακτήρα. Παρακάτω θα βρείτε 5 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν τοίχο-γκαλερί που θα ξεχωρίσει.

Σχεδιάστε την σύμφωνα με ένα μοτίβο Ένας εύκολος τρόπος για να πετύχετε την συνοχή χωρίς να χρειαστεί να σκεφτείτε διεξοδικά την τοποθέτηση είναι να επιλέξετε ένα μοτίβο και όλα τα έργα τέχνης να γυρνάνε γύρω από αυτό. Πάρτε για παράδειγμα την παρακάτω γκαλερί όπου όλοι οι πίνακες έχουν σαν θέμα το καλοκαίρι και τη θάλασσα. Συμπληρώστε τον χώρο με μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες στο ίδιο μοτίβο και θα δημιουργήσετε μια πανέμορφη σύνθεση.

Επιλέξετε ένα μοτίβο ώστε όλα τα έργα τέχνης να γυρνάνε γύρω από αυτό.

Εκμεταλλευτείτε την αρχιτεκτονική Αν ο χώρος σας έχει κάποιο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στοιχείο μην το αφήσετε ανεκμετάλλευτο. Δείτε για παράδειγμα αυτή τη γκαλερί που είναι τοποθετημένη στη γωνία ενός τοίχου που διαχωρίζει το καθιστικό από τα υπνοδωμάτια. Αφήστε την αρχιτεκτονική να σας οδηγήσει και δεν θα κάνετε λάθος.

Αν ο χώρος σας έχει κάποιο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στοιχείο μην το αφήσετε ανεκμετάλλευτο.

Αξιοποιήστε το background Έχετε κάποιον τοίχο που είναι φτιαγμένος από κάποιο ιδιαίτερο υλικό, όπως για παράδειγμα το τούβλο; Αξιοποιήστε το! Αφήστε το να λειτουργήσει ως καμβάς και κρεμάστε πάνω του έργα τέχνης. Μη διστάσετε να επιλέξετε έργα τέχνης που θα είναι ασύμμετρα τοποθετημένα και με διαφορετικό μέγεθος το καθένα. Θα δείτε πως με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα δυναμικό εφέ και θα δώσετε στον χώρο βάθος και χαρακτήρα.

Advertisements
Αφήστε το τούβλο να λειτουργήσει ως καμβάς και κρεμάστε πάνω του έργα τέχνης.

Διαλέξτε την μονοχρωμία Είστε λάτρεις του μίνιμαλ και το σπίτι σας είναι διακοσμημένο σε μίνιμαλ ύφος; Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να δημιουργήσετε έναν τοίχο με έργα τέχνης με ανάλογη αισθητική. Διαλέξτε ασπρόμαυρους πίνακες (αν οι τοίχοι σας είναι λευκοί το μαύρο πλαίσιο θα τους βοηθήσει να ξεχωρίσουν) και τοποθετήστε τους ασύμμετρα σε κάποιον χώρο, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Διαλέξτε ασπρόμαυρους πίνακες και τοποθετήστε τους ασύμμετρα σε κάποιον χώρο.

Πείτε ναι στο boho Το boho μας αρέσει πολύ και η αλήθεια είναι πως είναι μια τάση που φαίνεται να μην υποχωρεί. Αν θέλετε να πάτε την γκαλερί σας σε άλλο επίπεδο, τότε το boho έχει να σας προσφέρει μερικά πλεονεκτήματα: δεν περιορίζεται σε ένα και μοναδικό μοτίβο και εκτός από κλασσικούς πίνακες μπορείτε να εντάξετε στη σύνθεσή σας υφές και ανάγλυφα έργα τέχνης. Με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουρο πως ο χώρος θα αναβαθμιστεί και θα αποκτήσει χαρακτήρα και προσωπικότητα.

 

Αν θέλετε να πάτε την γκαλερί σας σε άλλο επίπεδο, τότε το boho έχει να σας προσφέρει μερικά πλεονεκτήματα.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα