Μην χασετε

5 μυστικά για να μη σπάνε οι άκρες των μαλλιών σου στον ύπνο

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται αρκετά ακόμα και τις ώρες που εσύ κοιμάσαι!

 

Τα μαλλιά μας καθημερινά ταλαιπωρούνται για πολλούς και διάφορους λόγους. Η ατμόσφαιρα και οι περιβαλλοντικοί ρύποι, οι ακτίνες του ήλιου και η χρήση εργαλείων hairstyling αρκούν για να βλάψουν την τρίχα μας. Ακόμα και κάποια λάθη που εμείς οι ίδιες κάνουμε στη hair care routine μας μας οδηγούν συχνά σε φθορά των μαλλιών.

Για παράδειγμα, πολλές από εμάς χτενίζουμε τα μαλλιά μας βρεγμένα μετά το λούσιμο. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος μιας και έτσι καταφέρνουμε μόνο να σπάμε και να ταλαιπωρούμε την τρίχα μας. Το ίδιο, όμως, καταφέρνουμε και κάνουμε την ώρα του… ύπνου.

Advertisements

Αλήθεια, φανταζόσουν ποτέ ότι ο τρόπος με τον οποίο κοιμάσαι, αλλά και οι μαξιλαροθήκες που επιλέγεις μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σου; Ανάλογα, δηλαδή, με το πώς κοιμάσαι μπορεί να έχεις στιλπνά, απαλά και λαμπερά μαλλιά, ή μαλλιά ταλαιπωρημένα και με σπασμένες άκρες.

Είναι απίστευτο όλο αυτό, μα είναι πέρα για πέρα αληθινό! Όπως (σχεδόν) σε όλα τα προβλήματα, όμως, έτσι και εδώ υπάρχει λύση. Για την ακρίβεια, υπάρχουν πέντε μυστικά, τα οποία θα βρεις παρακάτω, και θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τα μαλλιά σου την ώρα του ύπνου.

Ανακάλυψέ τα και εφάρμοσέ τα από απόψε κιόλας!

Προτίμησε τις μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες αντί για τις βαμβακερές. Σύμφωνα με έρευνες, το μετάξι επιτρέπει στην τρίχα να κινείται χωρίς να σπάει, αλλά ούτε και να φριζάρει. Ειδικά, λοιπόν, αν έχεις σπαστά ή σγουρά μαλλιά, οι μαξιλαροθήκες από σατέν ή μετάξι πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή σου.

Advertisements

Μην κοιμάσαι έχοντας πιάσει τα μαλλιά σου σφιχτό κότσο ή αλογοουρά. Τέτοιου είδους χτενίσματα, σε συνδυασμό με την τριβή των μαλλιών στο μαξιλάρι, μόνο βλαβερά μπορεί να είναι για τα μαλλιά σου.

-Αν, ωστόσο, θέλεις να κοιμηθείς όλη νύχτα με πιασμένα μαλλιά για να ξυπνήσεις με wavy hairlook, προτίμησε να σταθεροποιήσεις τα μαλλιά σου με ένα σατέν scrunchie, που είναι πιο φιλικό στην τρίχα.

Χτένισε τα μαλλιά σου πριν πέσεις για ύπνο. Έτσι, θα τα έχεις ξεμπερδέψει με αποτέλεσμα να καθίσταται πιο δύσκολο το σπάσιμο στις άκρες.

Μην κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά. Γιατί; Διότι όταν έχεις νωπά μαλλιά και τη νύχτα στριφογυρίζεις στο μαξιλάρι σου είναι πολύ, πολύ εύκολο να οδηγηθεί στο σπάσιμο η τρίχα.

 

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα