Μην χασετε

5 λόγοι που νιώθετε συνέχεια πεινασμένοι

Μόλις φάγατε ένα πλούσιο γεύμα και μέσα σε λίγα λεπτά νιώθετε την ανάγκη να φάτε πάλι κάτι αλμυρό ή γλυκό. Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους νιώθουμε πεινασμένοι ακόμη και όταν έχουμε φάει. Μπορεί να είναι θέματα υγείας όπως ο θυρεοειδής, τα οποία δεν είναι υπό τον έλεγχο σας, αλλά μπορεί να ευθύνεται και ο τρόπος ζωής σας,, όπως υψηλά επίπεδα στρες ή έλλειψη ύπνου, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε. Γι αυτό και παρακάτω σας παραθέτω τους 5 πιο πιθανούς λόγους που μπορεί να νιώθετε συνέχεια ότι πεινάτε.

Advertisements

Το σώμα σας χρειάζεται πραγματικά φαγητό. Ένα από τα πράγματα που σηματοδοτούν την πείνα είναι η μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα μας. Σε εκείνες τις στιγμές αναζητάμε απεγνωσμένα κάτι να φάμε. Εάν όντως πεινάτε και αφού πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό, καταναλώστε κάτι ελαφρύ πλούσιο σε φυτικές ίνες ώστε να σας κρατήσει για ώρα χορτάτους. Επίσης είναι σημαντικό να μην αφήνετε το σώμα νηστικό πάνω από 3 ώρες, αλλά να έχετε πάντα μαζί σας ένα υγιεινό σνακ.

Δεν έχετε φάει πρωινό. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν ένα υγιές πρωινό γεύμα, διατηρούν πιο εύκολα το σωματικό βάρος σε σχέση με εκείνους που δεν τρώνε πρωινό.

Έχετε πολύ άγχος. Η σχέση μεταξύ άγχους και πείνας είναι λίγο περίπλοκη. Όταν έχετε στρες το σώμα παράγει κάποιες ορμόνες όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη. Εάν όμως ο οργανισμός παράγει περισσότερες ορμόνες τους στρες από αυτές που μπορεί να διαχειριστεί, τότε αναζητάει καύσιμα ώστε να εξουδετερώσει τον κίνδυνο και αυτό οδηγεί στην υπερκατανάλωση τροφής. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε τεχνικές, όπως ο διαλογισμός, για να μειώνετε το άγχος.

Δεν κοιμάστε αρκετά. Ο ύπνος επηρεάζει πάρα πολύ την όρεξή σας. Η επιστήμη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όταν οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά, τείνουν να πεινάνε περισσότερο σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται επαρκείς ώρες. Βεβαιωθείτε ότι θα κοιμάστε οκτώ ώρες τη νύχτα χωρίς διακοπές.

Δεν πίνετε αρκετό νερό. Όταν αφυδατωθείτε ο υποθάλαμος-το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την πείνα και τη δίψα – σάς στέλνει αναμεμειγμένα μηνύματα, αναγκάζοντάς σας να σκεφτείτε ότι πρέπει να φάτε ακόμα και αν αυτό που χρειάζεστε είναι μόνο ένα ποτήρι νερό. Εάν λοιπόν νιώθετε συνέχεια πεινασμένοι, το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να πιείτε νερό ή κάποιο άλλο ρόφημα.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα