Μην χασετε

5 ιδέες για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή τραπεζαρία με ένα παλιό τραπέζι

Πέντε εύκολοι αλλά και οικονομικοί τρόποι για να δημιουργήσετε μια νέα εντυπωσιακή τραπεζαρία χρησιμοποιώντας είτε το ήδη υπάρχον παλιό τραπέζι σας είτε ένα παλιό απλό ξύλινο τραπέζι που θα βρείτε σε πολύ οικονομικές τιμές σε καταστήματα παλιών – μεταχειρισμένων επίπλων.

1. Μοντέρνες καρέκλες

Ακόμη και το πιο απλό και κλασσικό τραπέζι φαγητού μπορεί να μετατραπεί σε μια πολύ ξεχωριστή τραπεζαρία αν το πλαισιώσετε με καρέκλες πολυπροπυλενίου.
Οι καρέκλες αυτού του τύπου εκτός από ιδιαίτερα οικονομικέςμοντέρνες και ταιριαστές με κάθε είδους – ύφους τραπέζια, είναι και ιδιαίτερα λειτουργικές ακόμη και για το καθημερινό τραπέζι φαγητού στην κουζίνα αφού δεν διαθέτουν υφασμάτινη επιφάνεια και καθαρίζονται πολύ εύκολα.
Μια παραλλαγή της ίδιας λύσης είναι οι απλώς διαφορετικές ή και διαφορετικής απόχρωσης καρέκλες, μια αλλαγή που επίσης είναι οικονομικότερη από την συνολική αλλαγή της τραπεζαρίας, διαφοροποιεί ριζικά την όψη της και μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ύφους κλασσικά ή μοντέρνα τραπέζια.

2. Βάψτε μόνο το κάτω μέρος 

 

Στο βάψιμο – παλαίωση ενός τραπεζιού το πιο δύσκολο μέρος είναι ασφαλώς η μεγάλη κεντρική του επιφάνεια – καπάκι.
Αν λοιπόν οι ικανότητες ή η …υπομονή σας :)σε παρόμοιες μετατροπές δεν σας βοηθούν, απλά βάψτε μόνο τα πόδια και το κάτω μέρος του τραπεζιού δίνοντάς του εντελώς νέα όψη.
Σε πολύ παλιά – φθαρμένα τραπέζια περάστε την κεντρική επιφάνεια πολύ ελαφρά με γυαλόχαρτο και περάστε με ρολό  1-2 χέρια βερνίκι ξύλου για να ανανεώσετε και να τονίσετε το χρώμα του ξύλου.

3. Απλώς …κρύψτε το με ύφασμα

 Ο πιο απλός τρόπος για να μην σας απασχολεί αν η τραπεζαρία σας διαθέτει ένα παλιό, φθαρμένο ή και όχι τόσο κομψό τραπέζι, αφού αυτό δεν θα είναι πλέον εμφανές!
Καλύψτε το τραπέζι μέχρι κάτω με λευκό-μπεζ ύφασμα τύπου λινό, πολύ λεπτή λινάτσα ή παρεμφερή ποιότητα υφάσματος.
Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και σικάτη τραπεζαρία, που ανάλογα με τον τύπο καρέκλας που θα την πλαισιώσετε μπορεί να έχει κλασσικό, vintage ή πιο μοντέρνο στυλ.
Όταν χρησιμοποιείτε το τραπέζι απλώς προσθέστε πάνω στο υπάρχον ένα τραπεζομάντηλο φαγητού.
Το συγκεκριμένο ύφος είναι ιδανικό για κλασσικές τραπεζαρίες που θέλετε να ανανεώσετε την όψη τους και πολύ ταιριαστό σε χώρους που κυριαρχούν γενικά οι λευκές-μπεζ-καφέ αποχρώσεις.

4. Προσθέστε ένα …παγκάκι 

Μια προσθήκη που μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη μιας τραπεζαρίας με παραλληλόγραμμο τραπέζι.
Προσθέστε έναν απλό ξύλινο πάγκο ή και μερικά σκαμπώ, σε συνδυασμό με καρέκλες, και δημιουργείστε ένα σύνολο όμορφο αλλά και λειτουργικό με επιπλέον εύκολα μετακινούμενα καθίσματα που καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο απ΄όσο οι καρέκλες.

5. Προσθέστε ξύλο – σανίδες

Πολύ εντυπωσιακή μετατροπή για να αντικαταστήσετε την κεντρική επιφάνεια ενός παλιού – φθαρμένου τραπεζιού με ακατέργαστο ξύλο, δημιουργώντας ένα τραπέζι σε χωριάτικο – vintage ύφος που ανάλογα με τα καθίσματα και την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου μπορεί να αποκτήσει πολλά επιμέρους στυλ.
Θα χρειαστεί μόνο να κολλήσετε πάνω στο υπάρχον ξύλο ξύλινες μασίφ σανίδες που βεβαίως μπορούν να περαστούν με βερνίκι ξύλου ή να βαφτούν σε όποια απόχρωση θέλετε.
Είναι μια εργασία που αν δεν μπορείτε να την πραγματοποιήσετε μόνοι σας, αφού προμηθευτείτε κατάλληλου μεγέθου ξύλα, δεν κοστίζει πολύ ακόμη και αν την αναθέσετε σε έναν επαγγελματία ξυλουργό.
Ο συγκεκριμένος είναι και ο πιο απλός τρόπος για να μετατρέψετε ροτόντες σε παραλληλόγραμμα τραπέζια, αφαιρώντας το καπάκι του τραπεζιού και προσαρμόζοντας τα νέα ξύλα.
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα