Μην χασετε

Τα 5 έπιπλα που πρέπει να αποφύγετε αν έχετε μικρό σπίτι

Το μικρό σπίτι είναι μια μεγάλη πρόκληση όσον αφορά τη διακόσμηση του. Το σίγουρο είναι ότι ένα μικρό σπίτι δε θα μπορέσει να χωρέσει όλα εκείνα τα έπιπλα που θα ήθελες, τουλάχιστον χωρίς να γίνει πληκτικό. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να κάνεις μια καλή διαλογή ως προς το τι θα κρατήσεις και τι θα στερηθείς.

Μην ανησυχείς όμως! Υπάρχουν μερικά έπιπλα που δεν είναι άκρως απαραίτητα και για τα οποία υπάρχουν λιγότερο ογκώδεις εναλλακτικές λύσεις.

Δες λοιπόν ποια είναι τα 5 έπιπλα που πρέπει να αποφύγεις αν έχεις μικρό σπίτι!

1. Έπιπλο τηλεόρασης

Advertisements

 

Το έπιπλο τηλεόρασης, και ενίοτε ολόκληρα σύνθετα, έχει καθιερωθεί σε κάθε σπίτι από παλιά. Πλέον όμως οι τηλεοράσεις μπορούν να κρεμαστούν στον τοίχο και δεν υπάρχει η ανάγκη για ένα έπιπλο στο οποίο να στηρίζονται. Σε περίπτωση όμως που δε θέλεις να την κρεμάσεις απευθείας στον τοίχο υπάρχουν λύσεις. Μπορείς να τοποθετήσεις μόνο ένα μίνιμαλ ράφι, το οποίο θα λειτουργήσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

2. Ογκώδεις πολυθρόνες

 

Advertisements

Ναι, οι πολυθρόνες είναι ένα πολύ κομψό έπιπλο που δίνει intellectual αέρα στη διακόσμηση κάθε δωματίου. Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια ότι πιάνουν αρκετό χώρο. Αν λοιπόν έχεις ανάγκη από έξτρα καθίσματα και το σαλόνι σου είναι μικρό υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Μια τέτοια είναι οι μαξιλάρες που είναι οικονομικές και άνετες για τους καλεσμένους σου. Αν θέλεις οπωσδήποτε μια πολυθρόνα τότε προτίμησε κάποια με λεπτά χαρακτηριστικά και χωρίς πολύ ψηλά μπράτσα ώστε να μην μπουκώνει το χώρο.

3. Κομοδίνο

 

Το κομοδίνο που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να έχουμε δίπλα από το κρεβάτι μας μπορεί να παραληφθεί χωρίς κανένα απολύτως πρακτικό κόστος. Μπορείς αντί για το κομοδίνο να κρεμάσεις ένα ράφι που σίγουρα πιάνει λιγότερο χώρο και δεν κάνει το ήδη μικρό υπνοδωμάτιο σου να φαίνεται μικρότερο.

4. Γραφείο

Advertisements

 

Ειδικά αν εργάζεσαι από το σπίτι το γραφείο είναι ένα έπιπλο που χρειάζεσαι σίγουρα. Αν όμως το σπίτι σου είναι τόσο μικρό που δεν υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν γραφείο το τραπέζι της κουζίνας σου. Είναι λοιπόν προτιμότερο να επενδύσεις σε μια καλή καρέκλα στην οποία θα μπορείς να κάθεσαι για ώρες παρά να γεμίσεις το χώρο με ένα γραφείο.

5. Βιβλιοθήκη

 

Αν είσαι λάτρης των βιβλίων τότε η βιβλιοθήκη θα είναι από τα πρώτα πράγματα που φρόντισες να πάρεις για το σπίτι σου. Αν όμως δεν έχεις και τόσα πολλά βιβλία τότε είναι καλύτερα να τα βολέψεις σε ένα λιγότερο ογκώδες έπιπλο, όπως είναι μια ραφιέρα. Όπως και να έχει όμως, όταν το σπίτι σου είναι μικρό τότε καλύτερα να ξεκινήσεις από ένα ξεσκαρτάρισμα στα βιβλία σου για να ξεδιαλέξεις ποια είναι αυτά που αξίζει πραγματικά να κρατάς δεδομένου ότι ο χώρος είναι περιορισμένος.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα