Μην χασετε

5 έξυπνοι τρόποι για να οργανώσετε το χωλ σας και να αποφύγετε την ακαταστασία

Το χωλ είναι ο χώρος που βλέπουμε πρώτο όταν μπαίνουμε στο σπίτι μας και τελευταίο όταν φεύγουμε. Είναι συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε ένα χωλ που είναι ακατάστατο, καθώς εκεί αφήνουμε ομπρέλες, παπούτσια, μπουφάν, ζακέτες και διάφορα αξεσουάρ όπως καπέλα, μαντήλια, τσάντες.

Ένα οργανωμένο χωλ δεν θα σας βοηθήσει απλώς να διατηρείτε το σπίτι τακτοποιημένο, αλλά και να βρίσκετε όλα τα καθημερινά σας αντικείμενα χωρίς να πρέπει να αντιμετωπίσετε το.. χάος! Επιπρόσθετα, μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο που θα φωτίσει τον χώρο σας και θα σας δίνει χαρά κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι σας. Αντλήστε, λοιπόν, έμπνευση από τις παρακάτω ιδέες και οργανώστε το προσωπικό σας χωλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Το παρακάτω χωλ είναι οργανωμένο με απλό τρόπο και είναι εξαιρετικά λειτουργικό. Μια μεταλλική κρεμάστρα με γάντζους έχει τοποθετηθεί στον τοίχο και φιλοξενεί μπουφάν και τσάντες. Ακριβώς από κάτω ένα ξύλινο έπιπλο με δύο επίπεδα είναι χρήσιμο για την αποθήκευση των παπουτσιών, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί και μερικά διακοσμητικά αντικείμενα. Προσέξτε τη λεπτομέρεια με τα μικρά γαντζάκια στο πλάι του επίπλου, όπου μπορείτε να κρεμάσετε κι άλλες τσάντες και ομπρέλες.

Αυτό το χωλ είναι οργανωμένο με απλό τρόπο και είναι εξαιρετικά λειτουργικό.

Ένα λευκό ράφι με γάντζους έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα του τοίχου και δημιουργεί ένα πολύ όμορφο χρωματικό περιβάλλον. Οι γάντζοι χρησιμεύουν για να κρεμάτε παλτό και τσάντες, ενώ το ράφι είναι διακοσμημένο με όμορφα κάδρα και δύο μικρούς κάκτους. Από κάτω βρίσκεται ένα επίσης λευκό έπιπλο με χωρίσματα το οποίο είναι πολύ πρακτικό για να αποθηκεύσετε παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο θέλετε! Τα καλάθια οργανώνουν ακόμα περισσότερο τον χώρο και του προσθέτουν ταυτόχρονα και ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό στοιχείο.

Advertisements
Ένα λευκό ράφι με γάντζους έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα του τοίχου.

Αν δεν υπάρχει διαμορφωμένο χωλ, υπάρχουν ιδέες για να το διαμορφώσετε εσείς οι ίδιοι. Ένα απλό DIY όπως αυτό της φωτογραφίας είναι ιδανικό για να δημιουργήσει ένα μικρό χωλ. Καταφέρνει να κρατήσει έναν καθρέπτη και να φιλοξενήσει οποιοδήποτε αξεσουάρ θέλετε – ακόμα και φυτά! Και φυσικά, κάνει ιδιαίτερη αίσθηση σε όποιον το δει.

Αν δεν υπάρχει διαμορφωμένο χωλ, υπάρχουν ιδέες για να το διαμορφώσετε εσείς οι ίδιοι.

Το παρακάτω χωλ είναι πανέμορφο και ιδανικό για να δώσει χρώμα στους λευκούς τοίχους. Μια βάση με συρτάρια μπορεί να φιλοξενήσει παπούτσια, ενώ τα ξύλινα κλειστά ράφια που βρίσκονται από πάνω φιλοξενούν βιβλία και είναι ιδανικά για διακόσμηση. Ενδιάμεσα υπάρχουν γάντζοι για να κρεμάσετε τσάντες και καπέλα – όσο περισσότερα χρώματα βάλετε εκεί, τόσο πιο όμορφες οι αντιθέσεις! Η ομπρελοθήκη ολοκληρώνει την εικόνα.

Είναι πανέμορφο και ιδανικό για να δώσει χρώμα στους λευκούς τοίχους.

Αν δεν έχετε φαρδύ χώρο για να διαμορφώσετε το χωλ σας, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το ύψος. Ένα «ψηλόλιγνο» έπιπλο σαν αυτό της φωτογραφίας είναι πολύ κομψό, δίνει στυλ στον χώρο και ταυτόχρονα σας βοηθάει να κρεμάσετε τα αξεσουάρ σας στους γάντζους που βρίσκονται στο πλάι Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έναν μεγάλο καθρέπτη στο κέντρο του, ενώ το μικρό ραφάκι είναι ιδανικό για να αφήνετε τα κλειδιά σας, βιβλία, περιοδικά ή να βάλετε ένα πανέμορφο φυτό!

Αν δεν έχετε φαρδύ χώρο για να διαμορφώσετε το χωλ σας, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το ύψος.

spirossoulis.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα