Μην χασετε

5 έξυπνοι τρόποι για να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς να ανάψεις το καλοριφέρ

Μπορεί τα πρώτα κρύα σιγά σιγά να έχουν ξεκινήσει αλλά ίσως δεν είναι ακόμα καιρός για να ανάψεις τη θέρμανση. Εξάλλου, το κόστος μπορεί να είναι αποτρεπτικό για εσένα. Για τέτοιες περιόδους λοιπόν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικά εναλλακτικά tricks για να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς να ανάψεις το καλοριφέρ.

Πράγματι, δε χρειάζεται να αρχίσεις να καις από τώρα το καλοριφέρ σου για να έχεις μια ευχάριστη θερμοκρασία στο σπίτι.

Δες λοιπόν 5 τρόπους να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς θέρμανση!

1. Μόνωσε τις πόρτες και τα παράθυρα

Advertisements

Το πρώτο βήμα για ένα πιο ζεστό σπίτι είναι να βεβαιωθείς ότι δεν μπάζουν ο πόρτες και τα παράθυρά σου. Αν συνειδητοποιήσεις ότι μπαίνει αέρας από τα κουφώματα σου τότε πρέπει να τα μονώσεις. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί οικονομικοί τρόποι για να το κάνεις και μόνος σου. Οι αυτοκόλλητες ταινίες αεροστόπ ή η σιλικόνη αποτελούν αποτελεσματικές και γρήγορες λύσεις για να σφραγίσεις τα κουφώματα και να μην κρυώνει το σπίτι.

2. Χρησιμοποίησε στρατηγικά τις κουρτίνες σου

Οι κουρτίνες είναι σίγουρα ένα σημαντικό διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού αλλά είναι περισσότερα από αυτό. Συγκεκριμένα, μπορούν να αποτελέσουν ένα ακόμα στρώμα προστασίας από το εξωτερικό κρύο αν τα κουφώματα σου δεν είναι καινούρια. Τις κρύες μέρες και τα βράδια λοιπόν κράτα κλειστές τις κουρτίνες σου για να εμποδίσεις τον αέρα να προχωρήσει στο εσωτερικό. Καλύτερη δουλειά σε αυτή την περίπτωση κάνουν οι πυκνές κουρτίνες συσκότισης.

3. Άναψε μερικά κεριά

Advertisements

Τα κεριά δεν υπάρχουν μόνο για να δημιουργούν ρομαντική ατμόσφαιρα ή να προσδίδουν ωραία μυρωδιά στο χώρο. Αποτελούν μια καλή λύση αν θέλεις να ζεστάνεις ελαφρώς το χώρο και να τον κάνεις πιο cozy. Άναψε λοιπόν μερικά κεριά και τα οφέλη που θα έχεις θα είναι πολλά!

4. Στρώσε τα χαλιά

Αν δεν έχεις στρώσει ακόμα τα χειμωνιάτικα χαλιά σου τότε πρέπει να το κάνεις άμεσα! Τα χαλιά ζεσταίνουν το σπίτι, άλλωστε αυτή είναι η χρήση τους! Ακόμα πιο έντονο είναι το αποτέλεσμα αν έχεις χαλιά με ψηλό πέλος. Όπως και να έχει όμως, και μόνο που το πάτωμα σου δεν θα είναι γυμνό η αλλαγή στη θερμοκρασία του σπιτιού θα είναι αισθητή!

5. Διακόσμησε με ριχτάρια και ζεστά υφάσματα

Μπορεί να μην ήρθε ακόμα η ώρα να ανάψεις τα καλοριφέρ σου αλλά δεν είναι νωρίς για να αλλάξεις το ριχτάρι του καναπέ ή το ύφασμα στα διακοσμητικά μαξιλάρια σου. Έτσι, μερικά πλεκτά μαξιλάρια ή ένα χοντρό ριχτάρι θα κάνουν το χώρο πιο ζεστό και τον καναπέ σου χουχουλιάρικο!

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα