Μην χασετε

4 φυσικοί τρόποι για να καθαρίσετε τον φούρνο σας από τα λίπη

Η κουζίνα μας είναι ένα μέρος στο σπίτι, όπου περνάμε αρκετό χρόνο μέσα στη διάρκεια της ημέρας, κυρίως για να ετοιμάζουμε φαγητό. Θέλουμε τις συσκευές καθαρές και περιποιημένες και για αυτό θα σου δείξω φυσικούς τρόπους για καθάρισμα φούρνου από τα λίπη.

 

Οι φυσικοί τρόποι δεν βλάπτουν τα υλικά της κουζίνας και καθαρίζουν απαλά τα λίπη και τους λεκέδες, χωρίς να μυρίζουν έντονα. Διάλεξε όποιον τρόπο σου ταιριάζει και χάρισε λάμψη και αστραφτερή καθαριότητα στον φούρνο σου και όχι μόνο.

 

Advertisements

1. Καθάρισμα φούρνου με αμμωνία

Σε ένα μπολ βάλε 1 λίτρο βραστό νερό και ρίξε και ένα φακελάκι αμμωνία. Άφησε το στον φούρνο σου για 4-5 ώρες και έπειτα καθάρισε τον με ένα πανί. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό, με έναν φούρνο λαμπερό και πεντακάθαρο.

2. Καθαρισμός φούρνου με σόδα και χοντρό αλάτι

Φτιάξε μια πάστα με ζεστό νερό σόδα και χοντρό αλάτι. Άπλωσε την στις επιφάνειες του φούρνου και άφησε το να δράσει περίπου 2 ώρες. Σκούπισε τα λίπη και τις βρωμιές και απόλαυσε ένα καθαρό και αστραφτερό φούρνο.

 

Advertisements

3. Καθάρισμα φούρνου με σόδα και λευκό ξύδι

Με ένα νωπό σφουγγάρι, σκούπισε τον φούρνο και άπλωσε την μαγειρική σόδα στις επιφάνειες του. Έπειτα ψέκασε παντού λευκό ξύδι και άφησε για 1-2 ώρες ή περισσότερο. Σκούπισε με βρεγμένο πανί.

4. Καθαρισμός φούρνου με σόδα και λεμόνι

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το χυμό ενός λεμονιού και σόδα τόση ώστε να γίνει μια πάστα. Απλώστε την στις επιφάνειες του φούρνου και αφήστε για 1-2 ώρες. Έπειτα σκουπίστε με ένα νωπό πανί τα λίπη και τις βρωμιές και ο φούρνος θα καθαρίσει με φυσικό τρόπο εύκολα και απλά. Για λίπη που επιμένουν μπορείτε να επαναλάβετε με αυτόν ή κάποιον άλλον τρόπο, όπως με την αμμωνία.

Αυτοί οι εύκολοι τρόποι για φυσικό καθάρισμα φούρνου από τα λίπη, θα σου λύσουν τα χέρια, αφού θα μπορείς να καθαρίσεις με υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι σου, απλά και χωρίς χημικά.

 

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα