Μην χασετε

12 πράγματα που πρέπει να καθαρίζονται τακτικά γιατί γεμίζουν μικρόβια

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό για να είναι όλοι υγιείς και να λειτουργούν αποτελεσματικά οι συσκευές σας. Αλλά υπάρχουν 12 πράγματα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζονται τακτικά γιατί γεμίζουν μικρόβια.

Advertisements

 

Τηλεχειριστήρια

Όλοι αγγίζουν το τηλεχειριστήριο, συχνά όταν τρώνε ή βήχουν. Εξαιτίας αυτού, είναι μια από της πήγες μικροβίων και ιδίως τους ιούς του κρυολογήματος. Καθαρίζετε το τακτικά με μαντηλάκια αλκοόλης.

 

Κινητά τηλέφωνα

Οτιδήποτε τοποθετείτε τόσο κοντά στο αυτί ή στο στόμα σας πρέπει να καθαρίζετε. Ένα τηλέφωνο μπορεί να έχει περισσότερα μικρόβια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Καθαρίζετε το τακτικά με μαντηλάκια αλκοόλης.

 

Πληκτρολόγιο υπολογιστή

Advertisements

Πολλές βρωμιές μπορεί να κολλήσουν στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, ειδικά εάν τρώτε φαγητό ενώ το χρησιμοποιείτε. Ξεκινήστε με ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα για να απομακρύνετε μεγάλα κομμάτια βρωμιάς. Με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα περάστε τα πλήκτρα. Επίσης, υπάρχουν μαντηλάκια και σπρέι στην αγορά ειδικά για ηλεκτρονικά.

 

Πλυντήρια πιάτων

Ακριβώς επειδή κάτι σας βοηθά να καθαρίσετε δεν σημαίνει ότι προστατεύεται μαγικά από το να λερωθεί. Μερικά τρόφιμα και λίπη, για να μην αναφέρουμε το απορρυπαντικό, μπορεί να κολλήσουν σε όλα τα μέρη στο πλυντήριο πιάτων σας. Ο καθαρισμός του είναι εύκολος. Αδειάστε το, καλύψτε τον πυθμένα με ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα, αφήστε την όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε με ξύδι. Όχι μόνο θα είναι καθαρό αλλά θα απαλλαγείτε επίσης από τις οσμές. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε μεμονωμένα μέρη με τον ίδιο τρόπο.

 

Νεροχύτης κουζίνας

Μπορεί να ρίξατε τα υπολείμματα τροφής στην αποχέτευση, αλλά η υγρή περιοχή μπορεί να χρησιμεύσει ως έδαφος αναπαραγωγής μικροβίων. Καθαρίζετε τακτικά το νεροχύτη της κουζίνας σας χρησιμοποιώντας απολυμαντικό.

 

Advertisements

Πινέλα μακιγιάζ

Το πρώτο βήμα για κάθε ωραία εμφάνιση είναι ένα καθαρό πρόσωπο, οπότε φυσικά πρέπει να ξεκινήσετε με καθαρά εργαλεία. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα μικρόβια μπορούν να συσσωρευτούν στις βούρτσες. Καθαρίστε τις μία φορά την εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας δεν γεμίζει μικρόβια.

 

Μπουκάλια νερού

Πολλοί γεμίζουν μπουκάλια με νερό βρύσης και τα βάζουν στο ψυγείο. Άλλοι έχουν ένα πλαστικό μπουκάλι για τακτική χρήση. Θα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά, αν όχι μετά από κάθε χρήση, για να διατηρούνται καθαρά. Διαφορετικά, μπορούν να αναπτύξουν περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα τουαλέτας.

 

Πόμολα πόρτας

Επειδή όλοι τα αγγίζουν αποτελούν έδαφος αναπαραγωγής μικροβίων. Απλώστε λίγο άσπρο ξύδι σε ένα κουρέλι και σκουπίστε τα.

 

Μαξιλάρια

Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα σάλια και τα ακάρεα σκόνης μπορούν να κάνουν το μαξιλάρι σας τέλεια αηδιαστικό. Καθαρίζετε τα σεντόνια, αλλά όχι τα μαξιλάρια. Τα περισσότερα πλένονται στο πλυντήριο και πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Θυμηθείτε να τα στεγνώσετε πριν τα χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας.

 

Σφουγγάρια

Ακόμα και το εύχρηστο σφουγγάρι σας μπορεί να γίνει ανθυγιεινό. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό κάθε μέρα για να σκοτώσετε σχεδόν όλα τα μικρόβια. Επίσης, αλλάξτε σφουγγάρι μία φορά την εβδομάδα.

 

Σπείρωμα ψυγείου

Όχι μόνο είναι θέμα υγιεινής, αλλά ο καθαρισμός του σπειρώματος του ψυγείου σας δύο φορές το χρόνο μπορεί να αποτρέψει δυσλειτουργίες του ψυγείου και να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του. Το φραγμένο σπείρωμα εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του ψυγείου σας. Απλώς χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας είναι αποσυνδεδεμένο πρώτα.

 

Οδοντόβουρτσες

Είναι προφανές ότι οτιδήποτε μπαίνει στο στόμα σας πρέπει να είναι καθαρό. Μία φορά την εβδομάδα, τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα σας σε στοματικό διάλυμα με βάση το αλκοόλ. Επιπλέον, αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσα σας κάθε 3 μήνες. Είναι επίσης σημαντικό να κρατήσετε τη βούρτσα σας μακριά από άλλες βούρτσες και από αερομεταφερόμενα βακτήρια.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα